Valentin Cârlan werkt sinds 2014 als onderzoeker bij het Departement Transport en Ruimtelijke Economie. Binnen het Departement Transport en Ruimtelijke Economie binnen Universiteit Antwerpen heeft hij bijgedragen aan het onderzoek uitgevoerd binnen de BNP Paribas Fortis-leerstoel voor Transport, Logistiek en Havens (van 2014 tot 2016), nadien werd hij betrokken bij verscheidende onderzoeksprojecten zoals: H2020 – Clusters 2.0, Haven van Antwerpen en imec – Technische functionaliteiten van een Truck Guidance Systeem; of Universiteit Antwerpen Industrieel Onderzoek Funds gefinancierd project – UMFADIDTO technische- en marktonderzoek naar het opstarten van een spin-off. Op 20 November 2019 heeft hij zijn doctoraatsproef verdedigd en heeft het titel van doctor in toegepaste economie gekregen van het Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie binnen Universiteit Antwerpen. 

Vanaf juni 2019 is hij deeltijds verbonden aan de Universiteit Antwerpen als onderzoeker, deeltijds projectmedewerker bij Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en tevens co-founder bij DigiTrans, een spin-off van Universiteit Antwerpen.

Hij doet onderzoek naar het Interreg-project SPEED. Het SPEED-project heeft als doel het ontwikkelen en ondersteunen van de groei van een ontluikend ecosysteem van verbonden havenoplossingen, ondersteund door datawetenschap en ivd-technologieën. Dit werk wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met vertegenwoordigers van de Antwerpse Management School. (2020 - heden)

Zijn onderzoeksinteresse is gefocust op kosten en baten van ICT-innovatie binnen de maritieme toeleveringsketen.

Hij heeft een bachelor diploma als Transport Engineer en een masterdiploma in Management of Transport gehaald bij het Faculteit van Transprot binnen Universiteit POLITEHNICA Boekarest.

 

Afdeling

Statuut & functies

Bijzonder academisch personeel

  • gastlector

Bijzonder academisch personeel

  • post - doc navorser

Interne mandaten

bestuursorgaan bestuursmandaat