Outro

La vie humaine commence par l’autre côté du désespoir  (Jean-Paul Sartre) 

Op een plek waar tijd en ruimte het bestaan hebben verlaten, zijn drie mensen gedoemd elkaar telkens opnieuw te ontmoeten. Ze bouwen voor zichzelf een labyrintisch universum van mooipraterij, valse levenswijsheid en ethische bezwaren. Dit is fundamenteel de wereld van de Ander en in een ontmoeting met de Ander geraak je altijd iets van jezelf kwijt.  De enige uitweg is een stap terug zetten in de tijd, een niet zo evidente uitkomst die ook niet voor iedereen zonder gevolgen blijft. Er ontstaat een vorm van entertainment, wat al gauw uitmondt in een spel van controle; een spel dat niet langer een overwinnaar zoekt, maar enkel nog een manier van voortbestaan.

< O U T R O > kwam tot leven als inspiratie op Huis Clos van Jean-Paul Sartre. Al gauw echter verliet het stuk steeds meer de bedoeling van zijn geboortevader en kreeg ook de invloed van spelers en andere denkers een plek in het geheel. De verbeelding speelt een grote rol en via een minimalistisch decor creëert < O U T R O > dan ook een beklemmende ruimte in de hoofden van het publiek. Terwijl de acteurs de personages invullen op een subtiel-humoristische manier, flirt dit bevreemdend universum niet alleen met de grenzen van de theatertaal, maar vooral met de ervaring van de toeschouwer.

< O U T R O > vormt een double bill met BINNEN. Tussen de twee voorstellingen is er een half uur pauze voorzien.

outro

Een creatie van:
Birgit Exelmans (regie)
Alex Schuurbiers (productie)
Thalia Sleeckx (spel)
Maarten Van Den Bussche (spel)
Laurens Van Lieshout (spel & techniek)

Speeldata:
vrijdag 2 maart (première)
zaterdag 3 maart
zondag 4 maart
woensdag 7 maart
donderdag 8 maart

De voorstelling begint telkens om 20u

Tickets:
prijs: €4 (student) / €6 (basis). 
Aangezien het aantal plaatsen is beperkt, wordt aangeraden te reserveren. Dat kan via leden van de cast of via debromvlieg@gmail.com

Locatie:
Zuiderpershuis: Atelier 13
Waalse Kaai 14
2000 Antwerpen