Na Pasen 2023 geen groentetassen meer

Na 9 jaar hebben we besloten om te stoppen met het aanbieden van groentetassen op de UAntwerpen. Toen we begonnen in 2014 was het aanbod van biologische groenten nog heel beperkt en waren 'vergeten groenten' nog bij de meeste mensen onbekend. Ondertussen is er een veel groter en diverser aanbod van lokale en biologische groenten en fruit. Vaak ook gecombineerd met andere producten die wij niet kunnen aanbieden.

Daarnaast is de hele logistiek om de groentetassen telkens op 3 campussen te kunnen aanbieden ook best een uitdaging. We willen onze energie liever op een andere manier inzetten voor duurzame voeding, o.a. via de werkgroep Food van het climate team en ondersteuning van onze eigen komida, die al lang mee op de kar is gesprongen van duurzame en seizoensgebonden producten. 

Het blijft nog steeds mogelijk om bij Kleibeek te bestellen. Zij leveren o.a. in de biowinkel in station Antwerpen Centraal. Deze en andere alternatieven in de buurt vind je in dit overzicht. Je kan de lijst zelf verder aanvullen!