Digitale leeromgeving Blackboard

De digitale leeromgeving Blackboard is je online kompas aan de Universiteit Antwerpen. Je vindt er niet alleen de meest up-to-date informatie over alle opleidingsonderdelen die je volgt, het is ook het echte studenten-intranet waar je alle informatie over alle facetten van het studeren en het reilen en zeilen binnen de universiteit kan vinden.

Via Blackboard heb je toegang tot het elektronisch studiemateriaal dat je docent beschikbaar stelt:

  • powerpointpresentaties,
  • aanvullend tekstmateriaal,
  • videofragmenten,
  • online oefeningen …

Via mededelingen blijf je op de hoogte van al wat er beweegt binnen je opleiding en je opleidingsonderdelen.

Met behulp van fora, wiki’s, blogs en groepspagina’s kan je bovendien communiceren en samenwerken met je medestudenten.

Voor heel wat opleidingsonderdelen wordt Blackboard ook gebruikt om opdrachten in te leveren en/of (proef)examens af te leggen.

Blackboard Ally

Met Ally kan je bestanden, die door docenten op Blackboard werden gezet, omzetten naar een ander bestandsformaat. Studenten met specifieke lees- en leerbehoeften hebben zo een betere toegang tot het gevarieerde aanbod aan cursusmateriaal. Bovendien biedt het aan alle studenten de mogelijkheid om documenten te downloaden in een formaat dat beter past bij bv. een mobiel toestel of de individuele studievoorkeur.

Blackboard App

Via de Blackboard-app kan je Blackboard consulteren vanop je smartphone. Is het leslokaal gewijzigd of de docent verlet? Met de Blackboard App ben je altijd op de hoogte.