Het studentenportaal is de grote centrale toegangspoort voor alle informatie over je studie en het studentenleven. Via deze weg bereik je alle informatie over je opleiding en de cursussen die je volgt en alles wat je moet weten over het leven op en rond de campussen van UAntwerpen. Je vindt er ook de meest recente mededelingen terug van je faculteit, docenten en van de universiteit.

Studenten bereiken het platform via student.uantwerpen.be

Blackboard-leeromgeving

Via het studentenportaal en de knop 'Cursussen' bereik je de Blackboard-leeromgeving. Daar heb je toegang tot het elektronisch studiemateriaal dat je docent beschikbaar stelt:

  • Powerpointpresentaties
  • Aanvullend tekstmateriaal
  • Videofragmenten
  • Online oefeningen …

Met behulp van fora, wiki’s, blogs en groepspagina’s kan je bovendien communiceren en samenwerken met je medestudenten.

Voor heel wat opleidingsonderdelen wordt de Blackboard-leeromgeving ook gebruikt om opdrachten in te leveren en/of (proef)examens af te leggen.

Blackboard Ally

Met Blackboard Ally kan je bestanden, die door docenten op het studentenportaal werden gezet, omzetten naar een ander bestandsformaat. Studenten met specifieke lees- en leerbehoeften hebben zo een betere toegang tot het gevarieerde aanbod aan cursusmateriaal. Bovendien biedt het aan alle studenten de mogelijkheid om documenten te downloaden in een formaat dat beter past bij bv. een mobiel toestel of de individuele studievoorkeur.

Blackboard App

Via de Blackboard App kan je het studentenportaal consulteren vanop je smartphone. Is het leslokaal gewijzigd of de docent verlet? Met de Blackboard App ben je altijd op de hoogte.