Ontdek de cultuurverenigingen van UAntwerpen

De opdracht van de Universiteit Antwerpen reikt verder dan onderwijs en onderzoek. 
Met maar liefst 6 enthousiaste cultuurverenigingen, bieden we een gevarieerd cultureel aanbod voor studenten die hun passie voor kunst en expressie willen beleven.

Music, Maestro!

Voor de getalenteerde muzikanten is er een scala aan mogelijkheden:

  • De Antwerpse Studentenharmonie: voor en door studenten van de Antwerpse hogescholen en universiteiten. Elke klank, kleur en vorm -van hoorn, trompet of trombone tot klarinet en bas- is welkom.
  • Symphonic City Sounds: voor strijkers, blazers en slagwerkers die hun hobby en passie verder willen zetten in een studentikoze omgeving. 
  • KLAANK: onze studentikoze fanfare! Houtblazer, koperblazer of slagwerker, iedereen is welkom om mee te spelen.

Veel keuze maar 1 ding is zeker, elke repetitie eindigt steevast op café met een gezellige babbel!

Symphonic City Sounds en ASH repeteren beiden in het centrum van Antwerpen bij Prinses16 en KLAANK vind je op Campus Groenenborger!
Onze clubs beter leren kennen? Ontdek ze op onze website.

Een podium voor acteurs

Acteurs en theaterliefhebbers vinden hun gading bij De Bromvlieg, het theatergezelschap van UAntwerpen. Ontwikkel creatieve vaardigheden en breng je passie voor drama tot leven.
Als je van improvisatie houdt, is de mimosaurus, onze impro-groep, de perfecte plek om je expressieve kant te verkennen.

Het Universitair Koor Antwerpen

De eerste repetitie van het Universitair Koor Antwerpen vond plaats op 13 maart 1989. Sindsdien komt het UKA wekelijks samen om op een ludieke manier allerlei vormen van koormuziek te beoefenen.
Met een rijke geschiedenis en een passie voor muziek, biedt ons koor de mogelijkheid om deel uit te maken van een lange traditie van harmonie en melodie.


Voor meer informatie over onze verenigingen surf naar www.rubirubi.be