Ontdek de Cultuurverenigingen van UAntwerpen

Bij de Universiteit Antwerpen hebben we niet alleen een schat aan academische kennis, maar ook een bruisende cultuur die bloeit binnen onze campusgemeenschap. Met maar liefst 6 enthousiaste cultuurverenigingen die door Rubi worden ondersteunt, bieden we een gevarieerd cultureel aanbod voor studenten die hun passie voor kunst en expressie willen uiten.​

Muzikale Harmonie

Voor de getalenteerde muzikanten onder ons is er een scala aan mogelijkheden om je talent te laten schitteren:

  • de Antwerpse Studenten Harmonie: het harmonisch orkest een voor en door studenten en pas afgestudeerden van Antwerpse hogescholen en universiteiten.
    Elke klank, kleur en vorm -van hoorn, trompet of trombone tot klarinet en bas- is welkom.
  • Symphonic City Sounds: het symfonisch orkest om het culturele studentenleven in Antwerpen te verrijken en een kans te creëren voor strijkers, blazers en slagwerkers om hun hobby en passie verder te zetten in een studentikoze omgeving. 
  • KLAANK: de studentenfanfare met een focus op studentikoziteit. Houtblazer, koperblazer of slagwerker, iedereen is welkom om mee te spelen.

Veel keuze maar 1 ding is zeker, elke repetitie eindigt steevast op café met een gezellige babbel!

Symphonic City Sounds en ASH repeteren beiden in het centrum van Antwerpen bij Prinses16 terwijl je KLAANK dan weer bezig kan zien op Campus Groenenborger! 

Onze clubs beter leren kennen? Ontdek ze op onze website.

Een podium voor Acteurs

Acteurs en theaterliefhebbers vinden hun thuis bij De Bromvlieg, het theatergezelschap van UAntwerpen. Hier kun je je creatieve vaardigheden ontwikkelen en je passie voor drama tot leven brengen. Als je van improvisatie houdt, is de mimosaurus, onze improv-groep, de perfecte plek om je expressieve kant te verkennen.

Het Universitaire Koor: Een Stem voor de Eeuwigheid

Voor de zangers onder ons biedt de Universiteit Antwerpen al sinds maart 1989 een prachtig podium. Ons universitaire koor, beter gekend als het UKA, is de thuisbasis voor degenen die hun zangtalent willen delen en koormuziek in al haar glorie willen ervaren. Met een rijke geschiedenis en een passie voor muziek, biedt ons koor de mogelijkheid om deel uit te maken van een lange traditie van harmonie en melodie.

Ontdek je passie, deel je talent en maak deel uit van de levendige cultuurverenigingen van UAntwerpen - waar kunst, muziek en expressie samenkomen om een onvergetelijke universitaire ervaring te creëren.

Voor meer informatie, surf naar www.rubirubi.be. Hier vind je gedetailleerde informatie over elk van onze clubs en kun je contact met ons opnemen als je vragen hebt. 

Onze deuren staan open, spring gerust binnen bij ons op de Paardenmarkt, tot snel!