“We vielen al eens binnen op een cantus”

Nieuwe Antwerpse studentenfanfare KLAANK treedt op tijdens housewarming Rubi

Rubi, het cultuurteam van UAntwerpen en AP Hogeschool, brengt kunst en cultuur voor studenten, personeel en alumni. Rubi biedt meer dan 40 activiteiten aan op verschillende campussen en in de stad. Theater, dans, muziek, beeldende kunst en veel meer... Sinds kort heeft de cultuurwereld van het Antwerpse hoger onderwijs er een extra troef bij: de studentenfanfare KLAANK.

Op donderdag 23 maart staat de housewarming van Rubi op de agenda. Het cultuurteam neemt haar intrek in de vernieuwde gebouwen op de Paardenmarkt. Daar bieden ze een gratis ontbijt en lunch aan aan iedereen die zich inschrijft. Tijdens de lunchpauze zal de campusdichter Esohe Weyden gedichten voordragen, het Universitair Koor komt langs en als laatste treedt ook nog de kersverse studentenfanfare KLAANK op.

Amuseren is de boodschap
Onlangs kwam er een nieuwe Antwerpse studentenfanfare. “Ik studeerde voordien in Diepenbeek en miste hier al snel het muziek spelen in groep, zo leek het ons wel leuk om hier een fanfare te beginnen”, vertelt Bert Livens, lid van KLAANK. Iedere woensdagavond komt een groep muzikale studenten naar Campus Groenenborger om samen te repeteren. Momenteel bestaat de fanfare uit ongeveer twintig leden, maar iedere student die zich geroepen voelt kan eens een kijkje komen nemen op woensdag. In de eerste plaats is de fanfare opgericht voor het plezier. 

“Het leuke is gewoon om iedere week te kunnen repeteren en ons werk een paar keer per jaar te tonen aan een iets groter publiek”, zegt Livens. “We zijn een echte vriendengroep aan het worden, na de repetities gaan we geregeld nog iets samen drinken.”

Optredens
Ook al is de fanfare nog maar net bezig, de studenten hebben toch al wat leuke optredens gedaan. Zo mochten de Antwerpse muzikanten al live spelen op radiozender MNM en speelden ze kerstliedjes op de ‘Jeneverbar’ van UAntwerpen. “We zijn ook eens binnengevallen op een cantus, om de studenten te entertainen met enkele liedjes”, lacht het lid van KLAANK. Op donderdag 23 maart treedt de groep opnieuw op. Dit keer zijn ze te gast bij het cultuurteam Rubi om enkele liedjes te spelen tijdens de lunch.

 
https://klaank.be/