Specificaties laptop

voor de opleiding conservatie-restauratie

Indien je een laptop of PC wenst aan te schaffen voor de opleiding conservatie-restauratie verwijzen we door naar de algemene vereisten die vermeld staan op de website van de Universiteit Antwerpen.

Aanvullend voor de opleiding hou je best rekening met onderstaande specificaties:

  • Kies niet voor Mac, Universiteit Antwerpen ondersteunt dit niet. Koop een pc/laptop met daarop Windows 10 (altijd 64 bit) en zorg ervoor dat alle software op je pc in dezelfde taal is om softwareconflicten te voorkomen.

  • Harde schijf: Indien financieel mogelijk kies je best voor een harde schijf van 256GB (i.p.v. 128GB zoals aanbevolen op de generieke website).

  • Je monitor is bij voorkeur zo groot mogelijk. Bij een laptop moet je er wel aan denken dat een 17” of groter prettiger werkt maar ook zwaarder weegt en meer stroom gebruikt. 13” of 14” is te klein, maar 15” of 15.6” is een goed gemiddelde.
    Alternatief is een kleiner laptop scherm voor je werk in de bibliotheek / binnen de universiteitsmuren en een groter extra scherm dat je thuis of op kot aansluit op je laptop. Dit komt ook de werkergonomie ten goede.

  • Voorzie ook Adobe Photoshop op je laptop.

Praktisch gezien kan je best op www.dell.be gaan kijken. Omdat UAntwerpen een raamcontract heeft met Dell kunnen wij grote kortingen krijgen op de hardware. Je kan hierover, na inschrijven, meer info vinden via 'Infocenter ICT' op Blackboard.

Heb je toch nog vragen? Aarzel niet om dr. Kristel De Vis, onderwijscöordinator van de opleiding, te contacteren.