Bio-ingenieurswetenschappen

Bio-ingenieurs­wetenschappen

Word een echte problem solver

Problem solving, dat is wat bio-ingenieurs doen. Ze pakken grootse uitdagingen aan en zorgen onder meer voor betere luchtkwaliteit, gezondere voeding, recycleerbaar afval en efficiëntere medicijnen. Het zijn ingenieurs van de levende materie die onderzoeken én toepassen.

Vind jij ook alle wetenschappen interessant? Dan is deze opleiding met biologie, wiskunde, chemie en fysica ongetwijfeld iets voor jou.

Onderzoeken én toepassen op reële problemen

In je bacheloropleiding bouw je een brede wetenschappelijke kennis op en al snel heb je ook toegepaste en ingenieursvakken. In je masteropleiding diep je je kennis verder uit.

Veel kennis hebben is pas nuttig als je die ook kan toepassen. Om deze reden train je daarnaast ook je redeneervermogen en maak je kennis met oplossingsstrategieën. Zo leer je probleemoplossend denken. We kijken daarbij steeds naar reële problemen zoals waterzuivering of voedselveiligheid en zoeken stapsgewijs naar ingenieurstechnische, natuurgebaseerde oplossingen. Wist je bijvoorbeeld dat stedelijk groen een buffer kan zijn tegen extreme hitte en overstromingen?

Goede balans tussen theorie en praktijk

In een gemiddelde lesweek heb je ongeveer evenveel theorie- als praktijklessen.

  • In oefenzittingen pas je de theorie toe aan de hand van realistische, steeds meer uitdagende voorbeelden.
  • In labosessies toets je de theorie aan de realiteit. Je gaat na of de theorie overeenkomt met wat je door je microscoop ziet of op je pH-meter afleest.

​Sterke studiebegeleiding

Je kan rekenen op de hulp van mentors als je problemen ervaart met de leerstof van chemie, wiskunde of fysica. Dit kan zowel in groepssessies als individueel. Samen maken we extra oefeningen of overlopen we de theorie nog eens.

Elke specialisatie is mogelijk

Je brede bacheloropleiding bereidt je voor op elke mogelijke masteropleiding in de bio-ingenieurswetenschappen. Gaat je interesse naar de stedelijke milieu-uitdagingen van vandaag en morgen, dan heeft UAntwerpen de perfecte masteropleiding voor jou.

Overal aan de slag

Bio-ingenieurs spelen een cruciale rol in het bedrijfsleven, bij de overheid, in het onderwijs en in het wetenschappelijk onderzoek. De opleiding is zo uitdagend en divers, dat de jobmogelijkheden onbegrensd zijn.

Kies jij voor onze nieuwe en unieke master?

Ontdek de Master of Bioscience Engineering: Sustainable Urban Bioscience Engineering