Bio-ingenieurswetenschappen

Bio-ingenieurs­wetenschappen

Dankzij een opleiding met veel biologie, wiskunde, chemie én fysica word je een echte problem solver.

Bio-ingenieurs pakken grootse uitdagingen aan, zoals luchtkwaliteit, voedselveiligheid, klimaatverandering en milieu- en gezondheidsproblemen. Ze zijn echte problem solvers dus: wetenschappers die onderzoeken én toepassen, ingenieurs van de levende materie.

Kan je niet kiezen welke wetenschap je het interessantst vindt? Dan is een opleiding met biologie, wiskunde, chemie en fysica ongetwijfeld iets voor jou.

Al snel toepassingsgericht

Je bouwt eerst een brede wetenschappelijke basiskennis op, maar al snel zie je in het studieprogramma ook toegepaste en ingenieurswetenschappen opduiken. Meteen in je eerste semester leer je om probleemoplossend te denken en je wetenschappelijke kennis concreet toe te passen.

Goede balans tussen theorie en praktijk

Doorheen de opleiding is er een goede balans tussen theorie en praktijk: studiewerk en labo-ervaring versterken elkaar.

​Sterke studiebegeleiding

In je eerste jaar kan je rekenen op de hulp van mentors als je problemen ervaart met de leerstof van chemie, wiskunde of fysica. Dit kan zowel in groepssessies als individueel.

Vlot verder naar een masteropleiding

In het derde deel van het bachelortraject kies je in welke afstudeerrichting je je gaat verdiepen. Elke afstudeerrichting sluit naadloos aan op een masteropleiding aan een andere universiteit.

Overal aan de slag

Bio-ingenieurs spelen een cruciale rol in elke tak van het bedrijfsleven, bij de overheid en in het wetenschappelijk onderzoek. De opleiding is zo uitdagend en divers, dat de jobmogelijkheden onbegrensd zijn.