Bachelor in de communicatie­wetenschappen

Zonder communicatie is er geen geglobaliseerde wereld mogelijk. In de bachelor in de communicatiewetenschappen bestudeer je de relatie tussen mens, media en maatschappij.

Dit mag je verwachten van deze bacheloropleiding:

Multidisciplinaire aanpak

Communicatie kan je niet los van haar context begrijpen. In het eerste deel van het bachelortraject doe je daarom kennis op uit studiedomeinen zoals filosofiesociologieeconomie en recht. Communicatie verandert immers continu de sociale omgangsnormen, kan het verschil maken tussen een geslaagde en mislukte productlancering en flirt steeds vaker met de grenzen van het privacyrecht.

Expertise opbouwen

In het tweede en derde deel ga je je specialiseren. Met opleidingsonderdelen zoals journalistieke nieuwsgaring en productie, communicatiemanagement en interpersonele communicatie bouw je expertise in het vakgebied op.

Bovendien volg je enkele opleidingsonderdelen in het Engels, ga je samenwerken met uitwisselingsstudenten en krijg je de kans om in het buitenland te studeren, zodat je vlot mee kan in de geglobaliseerde wereld van vandaag.

Onderzoeken

Het vakgebied staat bepaald niet stil. Daarom verdiep je je in verschillende onderzoeksmethoden en -technieken om de evoluties te bestuderen. Kortom, we zorgen ervoor dat je de skills hebt om de communicatie-uitdagingen van nu en morgen te bepalen.

Daarvoor zal je abstract redeneervermogen en kennis van statistiek nodig hebben. Heb je een beperkte wiskundige voorkennis, dan helpen we je graag voorbereiden.

Overtuigd?

Overtuigd om communicatiewetenschappen te studeren? Schrijf je in!