Master in de communicatiewetenschappen

In de master communicatiewetenschappen kan je specialiseren in mediastudies of strategische communicatie. Via seminaries en een stage maak je kennis met de professionele praktijk.

Bekijk het studieprogramma voor een overzicht van alle opleidingsonderdelen.

Twee afstudeerrichtingen

In de gemeenschappelijke opleidingsonderdelen in het mastertraject leer je de nieuwste communicatiewetenschappelijke theorieën en de meest gangbare onderzoeksmethoden.

Daarnaast kies je een afstudeerrichting: mediastudies of strategische communicatie.

Kennismaken met de professionele praktijk

Kennismaken met de professionele praktijk

Binnen je afstudeerrichting heb je keuze uit verschillende seminaries. Terwijl een opleidingsonderdeel vaak uit hoorcolleges bestaat, is een seminarie opgebouwd uit werkcolleges. Dat wil zeggen dat je samen met je medestudenten ‘aan het werk wordt gezet’ om concrete cases te bestuderen. Je doet dat op basis van literatuur, discussies en opdrachten in kleine groepjes. Op die manier scherp je niet alleen je kennis aan, maar ook je communicatievaardigheden.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om een stage te doen in het brede veld van de communicatiewetenschappen. Afhankelijk van de sector waarin je terecht komt, brengt de stage een specifiek takenpakket met zich mee. Dit kan gaan van programmatie en organisatie, tot redactie en documentatie. Wie een stage volgt, kan zich al een concreter beeld vormen van de toekomstige jobmogelijkheden. Nog voor je afstudeert, heb je al een eerste werkervaring op zak en kan je misschien al een mooi portfolio voorleggen.

Mag je starten?

Lees de toelatingsvoorwaarden en ontdek of je met jouw vooropleiding...

... mag inschrijven voor de masteropleiding.

Je kan zowel het schakelprogramma als de master communicatiewetenschappen volgen via een flexibel traject voor werkstudenten.