Informatica studeren

De moderne wereld is ondenkbaar zonder informatica. Je smartphone? De zelfrijdende auto? De City of Things of stad van de toekomst? Virtual Reality? Complexe genoomanalyse? Allemaal uitgewerkt door Computer Scientists of informatici. Als informaticus zoek je naar slimme en betrouwbare oplossingen voor complexe problemen.

Van realiteit naar model

Informatica houdt zich bezig met het beheren en verwerken van gegevens tot informatie met behulp van computers en netwerken. De ultieme bedoeling is dat anderen deze informatiestroom gemakkelijker kunnen verwerken. We vervatten de realiteit in modellen en zetten die werkelijkheid vervolgens om naar systemen en procedures die door computers kunnen worden verwerkt. Je leert vanaf de bacheloropleiding hoe deze systemen en procedures werken en hoe je ze zelf kunt ontwikkelen.

Echte wetenschap

Naast de toepassingen is er ook de wetenschap van informatica: er moet nog heel wat onderzoek gebeuren naar een nieuwe programmeertaal, een testmethode die meer fouten vindt, technieken die het netwerkverkeer efficiënter maken, het sneller maker van routines die patronen in data ontdekken enzovoort. Aan de Universiteit Antwerpen word je als student al betrokken bij het onderzoek, net als verschillende partners uit de industrie.

De toekomst ligt voor je open

Met een diploma informatica heb je gegarandeerd een ruime keuze op de arbeidsmarkt en het vooruitzicht op een boeiende carrière. Je moet je niet afvragen waar je een job kunt vinden. De vraag is eerder welke job je toelaat je talenten volledig te benutten en uit te spelen. Je vindt informatici dan ook terug in tal van sectoren.