Informatica

Informatica

Artificiële intelligentie. Je smartphone. The internet of things. De moderne wereld is ondenkbaar zonder informatica. Allemaal uitgewerkt door Computer Scientists of informatici. Als informaticus zoek je naar slimme en betrouwbare oplossingen voor complexe problemen.

Van realiteit naar model

De ultieme bedoeling van informatica is dat anderen de informatiestroom gemakkelijker kunnen verwerken. Daarvoor verwerken we gegevens met behulp van algoritmes en netwerken. Je leert vanaf de bacheloropleiding hoe deze systemen en procedures werken en hoe je ze zelf kunt ontwikkelen.

Lees de brochure

​Echte wetenschap

Naast de toepassingen is er ook de wetenschap van informatica: er moet nog heel wat onderzoek gebeuren naar een nieuwe programmeertaal, een testmethode die meer fouten vindt, technieken die het netwerkverkeer efficiënter maken, het sneller maker van routines die patronen in data ontdekken enzovoort. Aan de Universiteit Antwerpen word je als student al betrokken bij het onderzoek, net als verschillende partners uit de industrie.

De toekomst ligt voor je open

Met een diploma informatica heb je gegarandeerd een ruime keuze op de arbeidsmarkt en het vooruitzicht op een boeiende carrière. Je moet je niet afvragen waar je een job kunt vinden. De vraag is eerder welke job je toelaat je talenten volledig te benutten en uit te spelen: van software developer tot CEO.


De opleiding informatica in 90 seconden!

Bekijk deze korte video en ontdek of informatica studeren iets voor jou is.