Waarom UAntwerpen?

Research & onderwijs

Aan de UAntwerpen is het onderwijs gebaseerd op doorgedreven onderzoek. Onze onderzoeksgroepen zijn internationale leaders op gebied van onder andere software modelling, database research en wireless networking. Zo staat de krachtigste supercomputer van het land aan UAntwerpen.

We profileren ons onder andere ook door het aanbieden van een brede bacheloropleiding informatica met een stevige wiskundige basis. In vergelijking met andere informaticaopleidingen in binnen- en buitenland is het aanbod aan wiskundige vakken relatief hoog. Dit is een bewuste keuze om onze studenten perfect voor te bereiden op een brede waaier van gespecialiseerde masteropleidingen aan de Universiteit Antwerpen of daarbuiten.

Lead... don't follow

Als student neem je deel aan ons onderzoek. Zo leer je je eigen onderzoek voeren en informatica écht ontwikkelen. Regelmatig worden wetenschappelijke artikels waaraan onze studenten meewerkten, gepubliceerd in gerenommeerde tijdschriften. Onze oud-studenten nemen ook vaak de lead in de praktijk.

Ontdek alvast één van je proffen

Groots maar toegankelijk

Alle studenten, proffen en docenten informatica zitten samen op de vernieuwde Campus Middelheim. Je proffen en praktijkassistenten zijn toponderzoekers, maar het zijn ook mensen die klaarstaan om je te begeleiden tijdens je studie. Het is perfect normaal om even bij hen binnen te lopen als je een vraag hebt.

De opleiding informatica door de ogen van onze studenten

Een groene campus

En toch vlak bij de bruisende stad!