"Alles wat ik leerde, kom ik tegen in mijn dagelijkse werk"

Waarom koos je voor een opleiding informatica?

Computers zijn altijd mijn ding geweest. Ik kon programmeren op de leeftijd van tien jaar terwijl mijn klasgenoten zelfs geen computer hadden. In het middelbaar had ook hardware nog maar weinig geheimen voor mij, dus de stap naar de opleiding was voor mij heel logisch.

Wat houdt je huidige job in?

Ik ben operationeel Software Test Coördinator. Eandis maakt gebruik van veel verschillende software. Eén van die pakketten is het Distribution Management System (DMS) dat de gas- en elektriciteitsvoorziening monitort over Vlaanderen. Wanneer er zich ergens in Vlaanderen een panne voordoet dan waarschuwt deze software de juiste diensten om de oorzaak zo snel mogelijk op te sporen en te verhelpen. Het werk van meer dan 400 collega’s valt of staat met de correcte werking van DMS, deze software moet feilloos werken of de veiligheid van mijn collega’s komt in gevaar. Ook telkens wanneer er nieuwe versies van de software geïnstalleerd worden of nieuwe functies geprogrammeerd worden, moet de hele software volledig worden getest.

Welke kennis/competenties die je studies hebben bijgebracht benut je nu nog in je job?

Databanken, Unix scripting, netwerkprotocollen, data modeling, software specificatietechnieken, digital signaling, hardware design, state machines, algoritme complexiteit, logica, artificiële intelligentie, … Ik kom het allemaal tegen in mijn dagelijks werk. Het enige waar ik echt nooit iets mee gedaan heb zijn differentiaalvergelijkingen. :-)