Oud-studente Marie De Hert is regisseuse en oprichtster van Poolhert Productions

Marie De Hert is 27 jaar en heeft naast een bachelor taal- en letterkunde ook een master filmstudies en visuele cultuur behaald aan de Universiteit Antwerpen. Ze is onder meer bekend van de documentaire ‘Ingewikkeld’ getoond op Canvas en de reportages ‘Het Nieuwe Turkije’ en ‘Una Vita Felice’ voor Vranckx.

Marie: “Als regisseuse ben ik vooral bezig met het uitschrijven van en de research voor documentaire projecten. Verder ben ik dagelijks bezig met regie, camera, productie en montage voor verschillende type videoproducties, variërend van documentaire over fictie tot commerciële videoproducties. 

Omdat mijn interesse in literatuur en verhalen evolueerde naar het visuele, heb ik na de bachelor taal- en letterkunde gekozen voor de master filmstudies en visuele cultuur. Ik denk dat het academische van de opleiding mij vooral helpt tijdens de research voor documentaires. Vanwege mijn academische achtergrond ben ik het gewend om uitgebreid brononderzoek uit te voeren, en dit komt heel goed van pas bij de zoektocht naar en het uitdiepen van verschillende thema’s en onderwerpen.  

In de filmsector word je ook heel vaak geconfronteerd met dossieraanvragen (zoals een omvangrijk dossier voor het Vlaams Audiovisueel Fonds). Hierbij is academisch schrijven en grondig brononderzoek uitermate nuttig. De ruime algemene kennis van filmgeschiedenis en narratief is ook zeer welkom als inspiratie voor verschillende projecten.”

Marie De Hert