Side header image

Master in de stedenbouw en ruimtelijke planning

Brent van den Bossche wint de Vectorworks Ontwerpprijs!

Met zijn renders van een casestudy in de gemeente Kalmthout wint Brent van den Bossche (stedenbouw en ruimtelijke planning) de Vectorworks Ontwerpprijs 2019. Brent wint 1000 dollar en internationale promotie van zijn werk.

 


De casestudy in de gemeente Kalmthout resulteerde in een toolbox om de huidige vraagstukken in de Vlaamse ruimtelijke ordening aan te pakken. Met transit-oriented development (TOD) als uitgangspunt en de aanleg van een nieuw park als meerwaarde, sprong dit masterplan er voor de juryleden meteen uit. Het aanbieden van kwaliteitsvolle groene ruimte met aandacht voor alle generaties zorgt ervoor dat een shift naar meer duurzaam wonen mogelijk wordt. Toekomstgericht en ecologisch! Dit project maakt deel uit van een masterplan dat samen met collega-studenten Elke Rutten, Daan Veenstra, Pieter Bos & Eva De Grood werd gerealiseerd in Ontwerpstudio 2 van de masteropleiding stedenbouw en ruimtelijke planning. 

Brent van den Bossche

“Door projecten zoals deze leer je de werkwijze van een gemeente te begrijpen en hoe je deze moet behouden in latere ontwerpfasen” - Brent van den Bossche