Activiteiten tijdens de master organisatie en management

Tijdens de masteropleiding organisatie en management neem je deel aan heel wat activiteite, binnen en buiten het curriculum. Op die manier brengen we jou nog dichter bij de praktijk.

Summer schools

Summer schools

Zin om naar het buitenland te gaan? Of begeef je je liever tussen de internationale studenten op de campus? In beide gevallen kan je deelnemen aan één van onze summer schools. Lees meer over de mogelijkheden.

[TOP]

Business Game financial en management accounting bij de opleiding organisatie en management

Business game

Voor het verplichte opleidingsonderdeel ‘Financial en Management Accounting’ wordt er jaarlijks in mei een business game georganiseerd.

In groepen ga je aan de slag als een adviserende investmentbank. Je interpreteert daarbij een jaarrekening en past zowel kwantitatieve als kwalitatieve analyses toe.

In deze hands-on workshop breng je de financiële positie van de organisatie in kaart en tracht je advies te geven aan potentiële investeerders.

De kennis die je al opdeed in de cursus, kan je op deze manier toepassen in één grote opdracht.

[TOP]

Sprekers uit het bedrijfsleven

Gastsprekers uit het bedrijfsleven

In verschillende opleidingsonderdelen komen sprekers uit het bedrijfsleven aan het woord. Onder meer onderstaande personen verzorgden de voorbije academiejaren een gastlezing.

MOM-community

MOM-community

Daarnaast biedt de opleiding je net iets meer: we streven ernaar om een community te creëren van studenten, docenten, alumni en anderen. Het academiejaar wordt zo afgetrapt met een kick-off, waarbij je meteen de kans hebt om iedereen te leren kennen.

Op het einde van het jaar word je uitgenodigd op het afstudeerevent van de faculteit en op de plechtige proclamatie.

[TOP]

Vrijwillige stage

Vrijwillige stage

Binnen het curriculum is er geen verplichte stage geïntegreerd. Heb je nog enkele dagen vrij in je lessenrooster? Dan kan het zeer interessant zijn om een vrijwillige stage op te nemen. Zo blijf je jezelf verder ontwikkelen.

Een vrijwillige stage telt niet mee voor je studieprogramma. De universiteit zorgt er wel voor dat je verzekerd bent tegen eventuele lichamelijke ongevallen. Lees meer over de stagemogelijkheden.

[TOP]