Activiteiten tijdens de master organisatie en management

Tijdens de masteropleiding organisatie en management neem je deel aan heel wat activiteiten, binnen en buiten het curriculum. Op die manier brengen we jou nog dichter bij de praktijk.

Summer schools

Zin om naar het buitenland te gaan? Of begeef je je liever tussen de internationale studenten op de campus? In beide gevallen kan je deelnemen aan één van onze summer schools. Lees meer over de mogelijkheden.

[TOP]

Business game

Voor het verplichte opleidingsonderdeel ‘Financial en management accounting’ wordt er jaarlijks in mei een business game georganiseerd.

In groepen ga je aan de slag als een adviserende investmentbank. Je interpreteert daarbij een jaarrekening en past zowel kwantitatieve als kwalitatieve analyses toe.

In deze hands-on workshop breng je de financiële positie van de organisatie in kaart en tracht je advies te geven aan potentiële investeerders.

De kennis die je al opdeed in de cursus, kan je op deze manier toepassen in één grote opdracht.

Student Kwinten over het Business Game 2021

Tijdens het business game bestuurden we als team een onderneming voor de periode van 4 jaar.

Deze onderneming produceerde twee producten op de Europese markt en de laatste twee jaar ook in de Verenigde Staten. Als team moest iedereen een specifieke rol op zich nemen: HR, logistiek, productie, finance, …

We moesten opereren in een markt met 3 concurrenten (ook studententeams). Elk jaar moesten we dan beleidsbeslissingen maken op basis van jaarverslagen die specifiek voor onze onderneming werden gemaakt. Het was dus enorm realistisch. De beleidsbeslissingen hadden te maken met productiehoeveelheden, personeel, kwaliteit van de producten, aankoop van materialen, stockbeheer, leningen, aandelen, prijzen, … met andere woorden echt alles omvattend.

Het business game was enorm leerrijk mede doordat er na elk boekjaar er een algemene sessie was met een coach die dan alle ondernemingen in de markt naast elkaar plaatste en met elkaar heeft vergelijken.

Gastsprekers uit het bedrijfsleven

Tijdens verschillende opleidingsonderdelen komen regelmatig gastsprekers uit het werkveld over de vloer. Deze 'guestlist' verschilt van jaar tot jaar.

Hieronder stellen we enkele interessante gastsprekers van de voorbije academiejaren voor:

Thalia Duchesne & Max Rymen - Deloitte

In het opleidingsonderdeel 'Product and Price Management' ontvangt prof. Annouk Lievens jaarlijks twee bedrijfsconsultants van Deloitte. De voorbije jaren waren dat UAntwerpen-alumni Thalia Duchesne en Max Rymen.

Zij hosten een interactieve workshop rond prijszetting voor de studenten.

Markus Broich - Airbus

Prof. Sascha Albers nodigde de Vice President van Airbus, nl. Dr. Markus Broich, uit om een fascinerend gastcollege te geven tijdens het opleidingsonderdeel 'Strategie, structuur en beheer van de multinationale onderneming'. Zo geniet je als student organisatie en management mee van de sterke band tussen UAntwerpen en vele internationale bedrijven.

 

Sander De Roeck - Soulmade

Sander De Roeck (alumnus organisatie en management) is managing partner bij Soulmade, een scale-up die draait op nieuwe audiovisuele technieken. "De universiteit heeft ongetwijfeld mijn denken gevormd. Ik heb er strategisch leren denken volgens bepaalde economische modellen."

MOM-community

Daarnaast biedt de opleiding je net iets meer: we streven ernaar om een community te creëren van studenten, docenten, alumni en anderen. Het academiejaar wordt zo afgetrapt met een kick-off, waarbij je meteen de kans hebt om iedereen te leren kennen.

Op het einde van het jaar word je uitgenodigd op het afstudeerevent van de faculteit en op de plechtige proclamatie.

[TOP]

Vrijwillige stage

Binnen het curriculum is er geen verplichte stage geïntegreerd. Heb je nog enkele dagen vrij in je lessenrooster? Dan kan het zeer interessant zijn om een vrijwillige stage op te nemen. Zo blijf je jezelf verder ontwikkelen.

Een vrijwillige stage telt niet mee voor je studieprogramma. De universiteit zorgt er wel voor dat je verzekerd bent tegen eventuele lichamelijke ongevallen. Lees meer over de stagemogelijkheden.

[TOP]