Waarom organisatie en management studeren aan UAntwerpen?

Maak kennis met onze 5 belangrijkste troeven

Lees de brochure

Studeren in Antwerpen

Dat is studeren in het echte leven.

Praktijk in je opleiding

In de master organisatie en management is de link met de praktijk nooit veraf. De masterproef biedt zo een unieke praktijkervaring in een academische opleiding. De competenties die je hebt verworven in je opleiding, kan je hier in praktijk brengen.

Een reëel beleidsprobleem van een organisatie ligt aan de basis van de praktijkgerichte masterproef. In duo ga je aan de slag met de probleemanalyse en zorg je voor concrete aanbevelingen naar de organisatie toe.

Dankzij de summer schools kan je een internationale ervaring opdoen in binnen- of buitenland.

[TOP]

Verbredend én verdiepend

Deze opleiding biedt een verbredende basis in 3 managementdomeinen:

  • Accountancy en financiering
  • Marketing
  • Strategie en organisatie

Daarnaast neem je een verdiepende cluster naar keuze op in één van de drie basisdomeinen.

[TOP]

Kies zelf je verdiepende cluster

Kwaliteitsvol onderwijs

De managementopleidingen aan de Universiteit Antwerpen zijn geaccrediteerd bij AACSB en bij EFMD. Deze organisaties kennen kwaliteitslabels toe aan managementopleidingen die voldoen aan strenge criteria. Dankzij deze combinatie van AACSB, EFMD-programme en EQUIS accreditaties, behoren we tot de top 1% van business schools wereldwijd. Dit bewijst het groot internationaal perspectief en de hoge kwaliteit van deze opleiding.

De masteropleiding organisatie en management is door Eduniversal opgenomen in de 'Best Masters General Management Top 200', op plaats 36. UAntwerpen is de enige Vlaamse universiteit die erin slaagde om een felbegeerde plaats op deze lijst te veroveren.

[TOP]

MOM-community

Ondanks de zeer diverse instroom trachten we werk te maken van een echte community binnen de opleiding. Er wordt geopteerd voor een persoonlijke aanpak zodat je je geen nummer voelt tussen vele andere studenten.

[TOP]

Een stimulerende omgeving

Antwerpen is een bruisende stad. Voor studenten Bedrijfswetenschappen en Economie biedt Antwerpen nog een extra voordeel: met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen een van de meest aantrekkelijke businesssteden in Europa.  

Die status van innovatieve en aantrekkelijke wordt bevestigd door Financial Times: Antwerpen staat in hun top 10 van sterkste financieel aantrekkelijke groeisteden wereldwijd.

[TOP]