Postgraduaat in de didactiek Nederlands aan anderstaligen

Postgraduaat didactiek Nederlands aan anderstaligen

Wat?

Geef je momenteel lessen Nederlands aan anderstaligen, maar ben je op zoek naar die extra didactische bagage? Of sta je als taalcoach Nederlands op de werkvloer, en wil je graag oplossingen voor de vraagstukken waarmee je geconfronteerd wordt? Of ambieer je een toekomst als NT2-lesgever?

Het postgraduaat didactiek Nederlands aan anderstaligen (Universiteit Antwerpen) biedt een concrete aanpak voor al jouw vragen over lesgeven aan anderstaligen.

Wij beschikken over meer dan 30 jaar ervaring in het trainen van NT2-lesgevers, en bieden opleiding aan waarvan de leerinhouden wetenschappelijk onderbouwd zijn, en tegelijk stevig geworteld in de realiteit van het onderwijs. De lesgevers staan met beide voeten in de praktijk, en zorgen voor een intensieve stagebegeleiding met persoonlijke feedback. Ook hanteren we een brede visie op NT2. Alle mogelijke doelgroepen komen aan bod (zowel snelle als trage leerders van het Nederlands, zowel jongeren als volwassenen), en we kijken ook naar de maatschappelijke impact van NT2-onderwijs.

Voor wie?

Het postgraduaat didactiek Nederlands aan anderstaligen richt zich tot wie een (bijkomende) competentie wil behalen voor het onderwijs Nederlands aan anderstaligen.

Het programma staat open voor wie een einddiploma hoger onderwijs heeft en kan aantonen op basis van zijn diploma en/of werkervaring dat hij affiniteit heeft met het onderwijs Nederlands aan anderstaligen.