Postgraduaat in de preventieadviseur niveau 1

Preventieadviseur niveau 1

Postgraduaat

​Al meer dan 30 jaar organiseert de Universiteit Antwerpen opleidingen in veiligheidskunde. Het postgraduaat in de preventieadviseur niveau 1 is een opleiding tot preventieadviseur die voldoet aan de wettelijke vereisten volgens de codex over het welzijn op het werk. Deze aanvullende opleiding voor preventieadviseurs is modulair opgebouwd en bestaat uit twee modules, een multidisciplinaire basismodule en de specialisatiemodule niveau 1.

De combinatie van theoretische en praktische lessen biedt een volledige kijk op het welzijns- en preventiebeleid. De sterke verankering met het bedrijfsleven wordt bereikt door het inschakelen van externe lesgevers en de organisatie van verschillende bedrijfsbezoeken.

Deze opleiding richt zich in de eerste plaats naar kandidaat-preventieadviseurs. Ook kwaliteitsmanagers, veiligheidsconsultants, milieucoördinatoren, ergonomen, SHE engineers, operation managers, ingenieurs, ambtenaren veiligheid en andere professionals in het brede domein van welzijn op het werk zullen hun gading vinden in deze brede opleiding.

Wil je graag een master volgen in veiligheid? Ga dan zeker eens kijken bij de master veiligheidswetenschappen.