Jobmogelijkheden na de opleiding sociologie

In zeer diverse sectoren

Als je afstudeert beschik je over een stevige wetenschappelijke achtergrond en aantal brede onderzoeksvaardigheden, die je inzetbaar maken in zeer diverse sectoren van het openbare leven.

 • Je hebt straks alle nodige kennis en vaardigheden in huis om zelfstandig academisch en toegepast onderzoek uit te voeren. Dat maakt je geknipt om onderzoeks- en beleidsfuncties op te nemen in het maatschappelijke middenveld, bedrijven of bij stedelijke, regionale of federale overheidsinstanties.
   
 • Met je kennis van maatschappelijke instituties en je vaardigheid om beleidsgericht advies te formuleren, kan je ook aan de slag in de sociale en welzijnssector, of bij nationale en internationale humanitaire organisaties en ngo’s.
   
 • Sociologen zijn ook actief in de media en de culturele sector of werken voor communicatie- en publicrelationsbureaus.
   
 • Als je kiest voor de educatieve master: sociale wetenschappen, kan je na de opleiding meteen lesgeven in het secundair onderwijs.
   
 • Als je doctoreert, kan je wetenschappelijk onderzoek verrichten en lesgeven aan hogescholen en universiteiten.

91 procent

Van de in 2016 afgestudeerde masters sociologie was 91 procent een jaar na afstuderen aan het werk en had 97 procent reeds werkervaring opgebouwd (volgens het schoolverlatersrapport van de VDAB).

Waar werken onze oud-studenten?

Deze oud-studenten gingen in uiteenlopende sectoren aan de slag. Klik op hun foto en lees hun verhaal.