Getuigenissen van oud-studenten taal- en letterkunde

Tine Stoop

Een hele nieuwe wereld ging open toen Tine Stoop taal- en letterkunde aan UAntwerpen studeerde. "Elke dag hield ik meer van taal. Het enthousiasme van de professoren zat daar ongetwijfeld voor iets tussen. Ook in mode ben ik altijd geïnteresseerd geweest. Zo groeide stilaan het idee om modejournalist te worden."


Meteen na het behalen van haar diploma begon Tine een vrijwillige stage bij het modemagazine Marie Claire, een schot in de roos. "Na amper een week stage vroeg de hoofdredactrice me of ik een vrijgekomen vacature wilde invullen. Daar moest ik geen twee keer over nadenken. Spannend wel, want plots kreeg ik erg veel verantwoordelijkheid. Zo vloog ik in mijn eerste jaar in mijn eentje naar LA, Marrakesh, Dublin en Berlijn, en woonde ik de modeweken in New York, Milaan en Parijs bij. Ik heb het echt getroffen met mijn job."

Koen Fierens

Alumnus taal- en letterkunde Koen Fierens

"Mijn studententijd was levensbepalend. Ik heb er heel erg fijne vrienden voor het leven aan overgehouden. Ik ben gestart als leraar in het secundair onderwijs, maar na enkele jaren is ook de bierwereld voor mij opengegaan en nog wat later richtte ik Bieren van Begeerte op, als antwoord op de groeiende vraag naar onze bieren."


​Catrien Hermans

Catrien Hermans, alumna taal- en letterkunde

"Taal- en letterkunde was voor mij een droomopleiding. Ik heb er een passie voor taal en woorden aan overgehouden, en al de kennis uit mijn opleiding kon ik als dramaturge meteen in de praktijk omzetten. Nog altijd zijn er veel kruisbestuivingen tussen de universiteit en Vlaams Fruit. Taal- en letterkundestudenten lopen hier geregeld stage. Met studentenclub Lingua hebben we eveneens een fijne samenwerking: zij doen hun activiteiten hier in ruil voor tickets van onze voorstellingen. Ik steek wel wat tijd in die stages en projecten, maar de ‘return on investment’ is groot: ik krijg fijne mensen in mijn team die vaak nog wat blijven hangen. Hun ideeën en opmerkingen zijn verrijkend en brengen me vaak tot nieuwe inzichten.”