Wiskunde studeren aan UAntwerpen

Ons internationaal team van docenten en professoren verwelkomt je graag in Antwerpen.

Onderwijs van toponderzoekers

Aan de Universiteit Antwerpen gaan onderwijs en onderzoek hand in hand. Dat merk je ook in de opleiding wiskunde: je werkt als student samen met onderzoekers die jou vertrouwd maken met hun onderzoek.

Je afstudeerwerk op het einde van de bacheloropleiding, het zogenaamde caleidoscopisch projectwerk, is daar het beste voorbeeld van. Dat is geen thesis, maar een projectportfolio van alle projecten waaraan je in het derde deel van het bachelortraject (mee)werkte.

Ontdek alvast één van jouw proffen

Over fundamentele en toegepaste wiskunde

Kom maar binnen

Op onze toffe Campus Middelheim zal je je direct thuis voelen. Lekker rustig en groen, ook al is de stad vlakbij! Maar ook binnen de opleiding is het erg gezellig. Er zijn niet zo erg veel wiskunde-studenten en iedereen kent hier iedereen, ook je proffen en docenten. Dat voel je bijvoorbeeld tijdens de maandelijkse MathsJam. Een avondje voor wiskundeknobbels waaraan iedereen kan deelnemen.

Een groene campus

En toch vlak bij de bruisende stad!

Keuze en verrijking

In het tweede en derde deel van het bachelortraject kan je verschillende keuzeopleidingsonderdelen uit informatica, fysica, biofysica en economie selecteren. Zo verbreed je je blik op de wetenschappen.

Een deel van je masteropleiding zal je in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel kunnen afleggen. Je verruimt er je kennis en je horizon mee.

Doorstomen in Antwerpen

Je studeert bij ons in de grootste stad van Vlaanderen, een heuse economische hub waar na je studie de jobs voor wiskundigen voor het oprapen liggen.

Femke en Malika leiden je rond

Twee wiskundestudenten aan het woord