Een mindfulnest is een geluidsdichte cabine met een zachte inrichting waar studenten en medewerkers zich even kunnen terugtrekken, een moment voor zichzelf nemen en een (begeleide) meditatie kunnen volgen. 

mindfulnest.jpg

Om iedereen die er behoefte aan heeft zich even te laten onttrekken aan de hectiek en prikkels van alledag, plaatste de bibliotheek twee mindfulnesten, een op de Stadscampus en een op Campus Drie Eiken. De installatie van deze cabines is een primeur in België. 

​​Met een iPad kan de gebruiker een programma naar keuze invoeren. Je kiest een lichtkleur en intensiteit en kan luisteren naar serene soundscapes of een begeleide meditatie, maar je kan ook gewoon in stilte zitten of zelfs even indommelen. 

De cabines worden in Nederland vervaardigd met gerecycleerde en duurzame materialen zoals kurk en vilt en zijn zo ontworpen dat elk deeltje kan worden hergebruikt.  

Uit onderzoek naar hun impact op het welzijn van studenten en medewerkers blijkt dat 85% van de gebruikers aangeeft na gebruik meer gefocust te zijn. 

Download de mindfulnest app

Naast de mindfulnesten kan je als studenten of personeel van UAntwerpen ook gratis gebruik maken van de mindfulnest app. Deze app werd speciaal ontwikkeld voor studenten en helpt om je te focussen, om stress te verminderen en je een positieve kijk te geven.

Je kan de app downloaden via Google play of de App store. Registreer gratis met je UAntwerpen mail.

 

Ontdek de mindfulnest app