Wie zeker wil zijn van een werkplek kan reserveren via Take a seat. Met een reservatie krijg je voorrang op iemand die een werkplek bezet, maar niet gereserveerd of ingecheckt heeft.  


​ Reserveer je plek op voorhand 

  • Log in met je UAntwerpen-account. Indien je die niet hebt, kan je je inschrijven  aan één van onze balies. 
  • Met een UAntwerpen-account kan je tot een week op voorhand een werk-of studieplek reserveren, met een maximum van twee werkplekken op jouw account (één reservering per tijdslot). Wanneer een reservering is verlopen, kan je opnieuw reserveren. 
  • Externe gebruikers kunnen vijftien minuten op voorhand een werk- of studieplek reserveren, met een maximum van één werkplek op de account. Wanneer een reservering is verlopen, kan je opnieuw reserveren.
  • Je krijgt per reservering een tijdslot van maximum vier uur.  

 Aangekomen in de bibliotheek? 

  • Ga naar de juiste zone en zoek je gereserveerde plek via het nummer. Vind je de plek niet? Vraag het dan gerust aan een van onze medewerkers.  

  • Check in via de QR-code op je werkplek. Inchecken kan vanaf een kwartier voor de start van je reservatie tot een kwartier erna. Daarna vervalt je reservering. 

 Heb je geen reservatie en zie je een lege plek? 

  • Scan de QR-code om de beschikbaarheid te bekijken en onmiddellijk in te checken. 

 Ben je klaar en verlaat je je plaats? 

  • Scan de QR-code opnieuw om de plek beschikbaar te maken voor iemand anders. 

Groepswerkruimte reserveren?

Verander het aantal personen voor wie je een plek zoekt van één naar twee. Zo krijg je enkel de groepswerklokalen in je overzicht met resultaten. Enkel studenten en personeelsleden van de UAntwerpen kunnen een groepswerklokaal boeken. 

Krijg je geen zoekresultaten?

Probeer uit te filteren op de hele bibliotheek in plaats van enkel een bepaalde leeszaal of zone, zo zal je meer resultaten krijgen. Verder kan het helpen om het tijdstip van je boeking aan te passen.  

Favoriete plek opnieuw boeken?

Onder ‘history’ vind je de plekken die je eerder hebt geboekt. Je kan ze eenvoudig opnieuw boeken via ‘book again’. 

 

Zit er iemand op je gereserveerde plaats?

Met een reservatie heb je altijd voorrang, vraag die persoon dus gerust om te vertrekken. Het is ook mogelijk dat je zelf iets te vroeg bent en dat de persoon die de plek vlak voor je heeft geboekt nog aan het werk is. 


Toch nog een vraag waar je hier geen antwoord op vindt? Spreek gerust één van de baliemedewerkers aan of stuur een mail naar onze helpdesk.