Informatie voor toekomstige studenten

Als toekomstige student kun je kennismaken met academisch Nederlands en met de talige verwachtingen bij de start van je studie via het digitale leer- en oefenplatform van de Universiteit Antwerpen ‘Aan de Slag – Academische taalvaardigheid Nederlands. Het platform is gratis toegankelijk na registratie. Ook leerkrachten secundair onderwijs kunnen gebruikmaken van dit platform.

In 'Aan de Slag – Academische taalvaardigheid Nederlands’ vind je zowel informatieve documenten als oefeningen bij basisvaardigheden academisch Nederlands. Het materiaal is opgebouwd rond vijf taken waarmee je tijdens je universitaire opleiding te maken krijgt: academische teksten lezen, hoorcolleges volgen, papers schrijven, open examenvragen beantwoorden en een e-mail schrijven naar een docent. Daarnaast vind je ook oefeningen op en informatie over algemene aspecten van academisch Nederlands, zoals academische stijl en woordenschat, tekststructuur, grammatica en spelling. 

Tijdens het overbruggingsonderwijs voor startende studenten organiseert Monitoraat op maat in september een voorbereidende workshop over wetenschappelijke teksten lezen en notities maken tijdens de les. 

 

 

Contact

Dirk Berckmoes Stadscampus
Prinsstraat 8
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. +32 3 265 48 30
dirk.berckmoes@uantwerpen.be