Herbeluister 'Radio Rewilding' via Soundcloud

Twee uur radio over de filosofische zoektocht naar wildernissen

Tijdens de derde Antwerpse Filosofienocturne op zaterdagavond 27 maart 2021 ontpopt een team van filosofen zich tot radiomakers met een eigen interpretatie van het thema van de Maand van Filosofie, ‘De natuur was hier’.

De wildheid herwaarderen

Centraal in het radio-event staat de hedendaagse beweging van rewilding en haar aspiratie om de wildheid op onze planeet te herwaarderen. Maar welke waarde heeft dat wilde voor de mens? Zijn we het wilde leven ergens verloren? Heeft het zin en is het überhaupt mogelijk om dat wilde weer een plaats te geven? Geprikkeld door dit soort vragen gaan de organisatoren op zoek naar wildheid in geest en lichaam, in mens en dier – in lucht, water, vuur en aarde. Radio Rewilding neemt je mee langs ongerepte oerbossen, verwilderde steden en coronawandelingen in de laatste overrompelde stukjes natuur in eigen land. Inclusief een passende soundtrack.

Tal van gastsprekers

Als gastsprekers ontvangen we onder andere Eva Meijer (essayist van de Maand van de Filosofie 2021), René ten Bos (filosoof en antropoceen-auteur), Glenn Deliège (milieu- en landschapsfilosoof) en Erik Wieërs (Vlaams Bouwmeester en filosoof).

Samenstelling en organisatie: Linde De Vroey, Ellen Gillard, Sanne Huysmans, Peter Visser, Herbert De Vriese, Jasper Van de Vijver.

Stem op zaterdag 27 maart om 19u30 af op Radio Centraal (106.7 FM) of luister online!


zoekend-hert.jpg