Side header image

Alumni

Wie aan de Universiteit Antwerpen een bachelordiploma, masterdiploma of een doctoraat heeft behaald, is automatisch alumnus/alumna. De Universiteit Antwerpen voert een centraal alumnibeleid voor de negen faculteiten, ingebed in het Departement Communicatie.

Alumni Office

Het Alumni Office organiseert sociale activiteiten en vormingsmomenten. Daarnaast biedt de alumniwerking services om alumni te helpen met hun professionele loopbaan. De alumnidatabank wordt voortdurend vernieuwd om nog beter in contact te staan met de alumni.

Alumniverenigingen

Naast de centrale alumniwerking van de universiteit, zijn er aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte twee aparte alumniverenigingen actief: AGUA voor geschiedenis en filoSofa voor wijsbegeerte.

AGUA

De alumnivereniging geschiedenis werd in 2011 nieuw leven ingeblazen. Het voormalige Aenthis maakte met AGUA (Alumni Geschiedenis Universiteit Antwerpen) een nieuwe start met nieuwe leden en diverse activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van AGUA? Stuur een e-mail naar agua@uantwerpen.be of maak je lid van de Facebookgroep.

filoSofa

filoSofa organiseert filosofische debatavonden met boeiende sprekers. Alle laatstejaarsstudenten en alumni zijn van harte welkom.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van filoSofa? Stuur een e-mail naar info@filosofa.be, maak je lid van de Facebookgroep of bezoek de website.

Levenslang leren

Avondonderwijs wijsbegeerte

Zoek je nog een zinvolle vrijetijdsbesteding? Dankzij het bachelorprogramma wijsbegeerte in avondonderwijs (100 studiepunten) kan je na de werkuren filosoferen in een universitaire context.

Permanente vorming

Andere studietrajecten, lezingen en onderwijscentra vind je op de pagina 'permanente vorming'.