Side header image

Ijkingstoets

Ijkingstoets 2017

Op 5 juli 2017 wordt de ijkingstoets georganiseerd aan verschillende Vlaamse universiteiten. De Universiteit Antwerpen test aspirant-studenten met interesse voor een wetenschappelijke opleiding. 

Welke opleidingen?

De ijkingstoets is er voor de opleidingen biochemie en biotechnologie, bio-ingenieurswetenschappen, biologie, chemie, farmaceutische wetenschappen, fysica, industriële ingenieurswetenschappen, informatica en wiskunde.

Is deelname aan de ijkingstoets verplicht?

Deelname aan de ijkingstoets is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden omdat je dankzij het advies dat je krijgt een beter zicht krijgt op je academisch potentieel én je je beter kan voorbereiden op een goede start aan de universiteit.

Inschrijven?

Inschrijven is mogelijk op www.ijkingstoets.be

Hoe kan ik me voorbereiden?

Aan de Universiteit Antwerpen sta jij centraal en we helpen je om de stap van het secundaire onderwijs naar de universiteit makkelijker te maken. We bieden je tal van mogelijkheden om je kennis te laten maken met de universiteit en eventuele hiaten in je kennis alsnog te dichten.

De Universiteit Antwerpen biedt zelfstudiemodules aan om je goed voor te bereiden op de ijkingstoets. De testen die je na registratie kan doen, houden rekening met de eindtermen van het secundair onderwijs. Ook vind je hier de data van alle infomomenten van de universiteit.
www.uantwerpen.be/aandeslag

Meer informatie?

www.ijkingstoets.be

Contact

Roberta Johnson Tel. + 32 3 265 33 54
roberta.johnson@uantwerpen.be