Bereid je voor

IJkingstoets

Je studiekeuze is een belangrijke stap in je leven. Als je interesse hebt voor één van de opleidingen van de Faculteit Wetenschappen kan je deelnemen aan de ijkingstoets. Via deze ijkingstoets bepaal je hoe het staat met je vaardigheden en kennis. Zo weet je of je compleet voorbereid bent op de opleiding van jouw keuze of dat extra begeleiding, bijvoorbeeld overbruggingsonderwijs, nodig is.

Meer informatie over de ijkingstoets.

Aan de slag

Aan de slag is een online voorbereidingsplatform met digitale studiepakketten voor gebruik in de klas of thuis. Je kan je voorkennis testen en bijschaven aan de hand van zelftesten, leermateriaal, oefeningen en demo's voor alle bacheloropleidingen.

Meer informatie over Aan de slag

Overbruggingsonderwijs

Na je inschrijving aan de Universiteit Antwerpen heb je de mogelijkheid deel te nemen aan overbruggingsonderwijs. Door het opfrissen van de schoolkennis, het aanvullen van de voorkennis en het zelfstandig leren werken ben je hierna beter voorbereid voor je universitaire studie met hoog wetenschappelijk gehalte.

Meer informatie over overbruggingsonderwijs

Monitoraat

Tijdens het eerste jaar van je studie helpt het monitoraat je met vakinhoudelijke studiebegeleiding. Zij werken samen met jou aan het oplossen van vragen of problemen m.b.t. de ondersteunende wetenschappelijke vakken in je opleiding. Dit kan in de vorm van groepsessies en/of individuele begeleiding.

De Faculteit Wetenschappen is betrokken bij de volgende monitoraten:

  • Monitoraat Chemie (i.s.m. Faculteit FBD)
  • Monitoraat Fysica
  • Monitoraat Wiskunde

Meer informatie over het monitoraat.