Side header image

Voorbereidende sessies wiskunde en natuurwetenschappen 2018

Ben je niet meer zo handig in deze disciplines, kom ze dan even opfrissen vlak voor de aanvang van het academiejaar. De voorbereidende lessen herhalen elementaire begrippen uit de wiskunde en de natuurwetenschappen (natuurkunde en chemie). Tijdens de lessen worden theorie en oefeningen afgewisseld.

Voor welke opleidingen?

  • Conservatie-restauratie
  • Erfgoedstudies: voorbereidings- of schakelprogramma

In deze opleidingen wordt verder gebouwd op de basisprincipes wiskunde en/of natuurwetenschappen uit het secundair onderwijs. Daarom biedt de Faculteit Ontwerpwetenschappen in september voorbereidende lessen voor startende studenten aan. 
 

Heb jij nood aan de voorbereidende lessen wiskunde en natuurwetenschappen?

Op deze pagina vind je de inhoud van de cursussen en oefeningen terug. Deze documenten kunnen je helpen bij het inschatten van je voorkennis.

Voor de lessen wiskunde (LES 1 en LES 2) kan je voor oefeningen en een test ook terecht op het digitaal voorbereidingsplatform 'Aan de slag'.
Let op: studenten erfgoedstudies (schakel- of voorbereidingsprogramma) selecteren architectuur als opleiding bij Aan de slag.

Voor chemie (LES 4, 5 en 6) wordt het handboek ChemieXpert 5.2 (uitg. Pelckmans, ISBN 978 90 289 7628 3, 2016) gebruikt. Je brengt dit zelf mee naar de sessies.
Ter info: de meeste boekhandels moeten dit handboek bestellen, reken hierbij op een levertijd van 2 weken.

Aanvullende oefeningen

Aanschaf laptop

Op deze pagina vind je tips voor het aanschaffen van een laptop voor de opleidingen architectuur, interieurarchitectuur en productontwikkeling.