Activiteitenkalender
 • 15
  mrt
  Fotograf
  FOTOGRAF is een documentaire voorstelling van ARIA doctoranda Katharina Smets samen met fotografe/filmmaakster Ingrid Leonard en muzikante/geluidskunstenaar Inne Eysermans
 • 28
  apr
  Blauwhaus - Where Arts meets Crafts
  Eigenzinnig onderzoeksproject van kunstenaar en ARIA doctorandus Wim Wauman
 • 20
  jun
  From white paper to whiteboard
  ARIA Reseach Seminar: Visual seminar on distribution in visual artsColloquium Fonds voor cultuurmanagement 2019

22 mei 2019

Elk jaar organiseert het Fonds voor Cultuurmanagement een colloquium over een thema dat leeft in de kunst- en cultuursector. Het Fonds wil daarmee bijdragen tot de kennisdeling binnen de sector.

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert het Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen haar jaarlijks colloquium. Onder druk van de digitalisering moeten culturele en creatieve organisaties hun manier van werken herdenken. Zowel op Europees als op lokaal niveau is het vinden van een vernieuwend businessmodel het nieuwe buzz word in de culturele sector.

Een businessmodel is meer dan een verdienmodel (deze zin toevoegen): je vertrekt van de waarden die je wil overbrengen en voor wie. En dan denk je na over de juiste partners, de gepaste kanalen en middelen. Nu iedereen op zoek is naar aanvullende financieringsbronnen, kan een businessmodel een handige manier zijn om op een holistische manier na te denken over de architectuur van je eigen organisatie.

Tijdens het colloquium cultuurmanagement staan we stil bij het concept businessmodel en laten we interesting practices aan bod komen uit verschillende sectoren, zoals Concertzaal Splendor in Amsterdam, Openluchtmuseum Bokrijk en De Republiek in Brugge.

TIjdens het colloquium wordt ook de Scriptieprijs voor Cultuurmanagement uitgereikt, alternerend voor een doctoraatsstudie en een masterscriptie.

Praktische info op de website van het Fonds voor Cultuurmanagement