Out Of Focus II - Anton Cotteleer

15 - 22 oktober 2023, De Studio, Antwerpen

Via een totaalinstallatie leidt kunstenaar en ARIA doctorandus Anton Cotteleer (Kapellen, 1974) je langs diverse tactiele sculpturen voortkomend uit zijn artistiek doctoraatsonderzoek Een onscherp aftasten

Vertrekkend vanuit zooms van persoonlijke en anonieme familiefoto’s uit de jaren 1970 en -80, onderzoekt Cotteleer hoe wazigheid – of visueler uitgedrukt: onscherpte – onze perceptie van een beeld bepaalt én hoe hij dit vertaalt in sculptuur, zijn voornaamste discipline.  

Zoals ons geheugen ons soms de meest irrelevante details voorschotelt, of het vaagste spoor van een herinnering behoudt; zo laat de kunstenaar zijn verbeelding toe in te spelen op een manipulatie van een persoonlijke momentopname. Op een surreële, bijna hallucinante manier, brengt hij lichaamsdelen en objecten samen en laat deze die sculpturaal versmelten. 

Cotteleers publicaties An Out-of-Focus Scan part I en An Out-of-Focus Scan part II uit de Track Report series geven je via tekst en beeld meer inzicht in hoe de kunstenaar te werk is gegaan binnen zijn onderzoek.

Praktisch

Locatie: De Studio, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen

Expo zo 15, vr 20 & zo 22 okt telkens van 14u tot 18u

Vernissage en boeklancering zo 15 okt om 16u

Meer info via De Studio