This is what you came for - THE BARЯA MOVEMENT (ft. Els Dietvorst)

28 april - 18 september 2022
in CENTRALE en Bozar


'This is what you came for' is een project van Els Dietvorst en de BARЯA MOVEMENT in de CENTRALE for contemporary art en Bozar.
De tentoonstelling is opgebouwd door vele handen en harten, in de vorm van een ontmoeting.

BelgianArtPrize laureaat Els Dietvorst (°1964, Kapellen) is beeldend kunstenaar en filmmaker die 12 jaar woont en werkt in Zuidoost-Ierland. Dialoog, experiment en intuïtie zijn terugkerende strategieën in haar werk. Sinds de jaren 90 fascineren maatschappelijke vraagstukken als migratie, racisme en klimaatverandering haar. Ze onderzoekt de menselijke conditie, wat in haar oeuvre resulteert in thema's als leven en dood, angst, vervreemding en verlangen.

De tentoonstelling This is what you came for is opgevat als een ontmoeting en een uitnodiging. Het voorstel kwam voort uit de bijna rituele handelingen en creaties die Els Dietvorst begon tijdens de Covid-19 lockdown.

This is what you came for vindt gelijktijdig plaats op twee locaties in Brussel - De Centrale en Bozar -, en creëert een vloeiende golf tussen de twee plekken waar de ene de andere spiegelt. Een mix van sculptuur, installatie, video en performance laat je kennismaken met het universum van Els Dietvorst, waarin ze altijd op zoek is naar verbindingen met mensen en plekken creëert voor ontmoetingen.

In het kader van de BelgianArtPrize.
In de context van Els Dietvorsts doctoraatsonderzoek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en ARIA (UAntwerpen).