Civil Society Innovation Flanders (2016-2019; IWT-SBO)

Het doel van CSI Flanders is om innovatie in dienstverlening en politiek werk van Vlaamse middenveldsorganisaties te promoten en ondersteunen. We willen een op onderzoek gebaseerde bijdrage leveren aan het debat over de rol en functie van het maatschappelijk middenveld in de samenleving. Dat zal op drie manieren gebeuren:

  1. Het begrijpen en in kaart brengen van de wijzigende omgeving waarbinnen middenveldsorganisaties (hierna: CSO’s) functioneren, en de impact daarvan op de relatie tussen CSOs en burgers, de relatie tussen CSOs en overheden, en het intern functioneren van de CSOs.
  2. Het identificeren, analyseren en evalueren (samen met belanghebbenden) van vernieuwende cases van dienstverlening en politiek werk door CSOs, met het oog op het vertalen van de verkregen inzichten naar de praktijk.
  3. Het opzetten van een dialoog tussen verschillende soorten CSOs, en tussen CSOs (als gebruikers) en onderzoekers, met het oog op het uitwisselen van kennis en praktijken, en met het oog op het verder informeren van het publiek debat over de toekomstige rollen en functies van het maatschappelijk middenveld.

Website

www.middenveldinnovatie.be

Contact

Promotor:
Stijn Oosterlynck
stijn.oosterlynck@uantwerpen.be