Toegepaste Ingenieurs­wetenschappen

Spin-offs

Spin-offs

Valorisatie is een cruciaal aspect van het onderzoek aan de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen. In dit kader zijn spin-off bedrijven van belang. Spin-offs zijn academische bedrijven die wetenschappelijke kennis omvormen tot toepassingen voor commercieel gebruik.

De spin-offs van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen zijn:​ 

Aloxy

Aloxy biedt betrouwbare industriële Internet-of-Things-oplossingen op maat van de behoeften van de chemische, olie- en gasindustrie en andere procesindustrieën. Deze technologie maakt middelen slim en maakt het mogelijk om processen verder te automatiseren en bruikbare inzichten in industriële operaties te leveren.


AtSharp

Communicatie met klanten, emails, bestanden, website, back-up, … AtSharp helpt u zich te concentreren op wat voor u écht telt: vooruitgang in uw bedrijf. AtSharp staat in voor het beheer van alle facetten van uw ICT-infrastructuur.

CrowdScan

CrowdScan biedt een draadloos systeem dat de grootte en dichtheid van grote groepen mensen voorspelt. Hun meetmethodiek maakt geen gebruik van camerabeelden, werkt los van apparaten, en gaat uit van de invloed van de fysieke aanwezigheid van mensen op radiofrequentiesignalen.

Digitrans

Digitrans wil een datagestuurde logistieke oplossing op de markt brengen om vrachtvervoer sneller en kostenefficiënter te maken.

DT Valley

DT Valley helpt hightechbedrijven met toekomstbestendige systeemontwikkeling.

Hi10 Security Integrations

HI10 Security Integrations beveiligt gegevens, cloud-systems-architectuur, veiligheid en efficiëntie door het leveren van optimale oplossingen voor de integratie van digitale handtekeningen, cloud-security-projecten, BC/DR-plannen, ...

Hysopt

Hysopt ontwikkelt en commercialiseert unieke software voor HVAC ontwerpers en adviseert vanuit het Hysopt Competence Center studiebureaus, installatiebedrijven, architecten, bouwheren en fabrikanten.

Oxylum

Oxylum legt zich toe op de ontwikkeling van oplossingen voor de duurzame productie van chemicaliën. Hun nieuwe elektrochemische CO₂-reductietechnologie zal bedrijven begeleiden in hun zoektocht naar koolstofneutraliteit. Net als de bladeren van een boom, gebruiken ze CO₂ en water om de bouwstenen te creëren voor kunststoffen, brandstoffen en zoveel meer. De benodigde energie wordt geleverd door hernieuwbare elektriciteit en tijdens het proces worden geen fossiele grondstoffen verbruikt.

Viloc

Viloc connecteert werktuigen, cameramateriaal of andere waardevolle objecten. Zo kan je bijvoorbeeld gestolen voorwerpen opsporen.

Tech Transfer

TechTransfer verbindt de academische wereld met het bedrijfsleven. Zij helpen onderzoekers van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA), met de ‘transfer’ van  kennis en technologieën naar het bedrijfsleven toe.  Tech Transfer brengt ook bedrijven in contact met de juiste onderzoekspartners of leiden hen naar de juiste technologieën of infrastructuur.

Voor meer informatie kan je terecht op de webpagina's van Tech Transfer.

IoSA

Verken het gedrag van moeilijk te volgen diersoorten met ons innovatieve biologging systeem. Door de naadloze combinatie van contactdetectie, het volgen van grove bewegingen en omgevingsmonitoring met loggers vanaf minder dan 1 gram, geeft deze state-of-the-art technologie inzichten met hoge resolutie op hyperlokale ruimtelijke schalen.

Meer informatie vind je op de website van IoSA.