Toegepaste Ingenieurs­wetenschappen

Spin-offs

Spin-offs

Valorisatie is een cruciaal aspect van het onderzoek aan de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen. In dit kader zijn spin-off bedrijven van belang. Spin-offs zijn academische bedrijven die wetenschappelijke kennis omvormen tot toepassingen voor commercieel gebruik.

De spin-offs van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen zijn:

Aloxy

Aloxy biedt betrouwbare industriële Internet-of-Things-oplossingen op maat van de behoeften van de chemische, olie- en gasindustrie en andere procesindustrieën. Deze technologie maakt middelen slim en maakt het mogelijk om processen verder te automatiseren en bruikbare inzichten in industriële operaties te leveren.

www.aloxy.io

AtSharp

Communicatie met klanten, emails, bestanden, website, back-up, … AtSharp helpt u zich te concentreren op wat voor u écht telt: vooruitgang in uw bedrijf. AtSharp staat in voor het beheer van alle facetten van uw ICT-infrastructuur.

Digitrans

Digitrans wil een datagestuurde logistieke oplossing op de markt brengen om vrachtvervoer sneller en kostenefficiënter te maken.

www.digitrans.io

HI10 Security Integrations
Beveiliging van gegevens, 'cloud systems' architectuur, veiligheid en efficiëntie door het leveren van optimale oplossingen voor: integratie digitale handtekeningen, cloud security projecten, BC/DR plans.

www.hi10.be

HySopt

Hysopt ontwikkelt en commercialiseert unieke software voor HVAC ontwerpers en adviseert vanuit het Hysopt Competence Center studiebureaus, installatiebedrijven, architecten, bouwheren en fabrikanten.

www.hysopt.be

Viloc

Viloc connecteert werktuigen, cameramateriaal of andere waardevolle objecten. Zo kan u bijvoorbeeld gestolen voorwerpen opsporen.

www.viloc.eu

 

Tech Transfer

TechTransfer verbindt de academische wereld met het bedrijfsleven. Zij helpen onderzoekers van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA), met de ‘transfer’ van  kennis en technologieën naar het bedrijfsleven toe.  Tech Transfer brengt ook bedrijven in contact met de juiste onderzoekspartners of leiden hen naar de juiste technologieën of infrastructuur.

Voor meer informatie kan je terecht op de webpagina's van Tech Transfer.