Letteren en Wijsbegeerte

Alumni

Wie aan de Universiteit Antwerpen een bachelordiploma, masterdiploma of een doctoraat heeft behaald, is automatisch alumnus/ alumna. De Universiteit Antwerpen voert een centraal alumnibeleid voor de negen faculteiten.


Alumni Office

Het Alumni Office organiseert sociale activiteiten en vormingsmomenten. Daarnaast biedt Alumni Office services om alumni te helpen met hun professionele loopbaan, bijvoorbeeld met het Talent Forum. Laat je gegevens achter als je ook op de hoogte wil worden gehouden van het aanbod.


Alumniverenigingen

Naast de centrale alumniwerking, zijn er aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte twee alumniverenigingen actief: AGUA voor geschiedenis en Alumniwijs voor wijsbegeerte.

AGUA

De alumnivereniging geschiedenis werd in 2011 nieuw leven ingeblazen. Het voormalige Aenthis maakte met AGUA (Alumni Geschiedenis Universiteit Antwerpen) een nieuwe start met nieuwe leden en diverse activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van AGUA? Stuur een e-mail naar agua@uantwerpen.be of maak je lid van de Facebookgroep.

Alumniwijs

Alumniwijs is de alumnivereniging van wijsbegeerte. Zij organiseert filosofische debatavonden met boeiende sprekers. Alle laatstejaarsstudenten en alumni zijn van harte welkom. 

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Alumniwijs? Word dan lid van de Facebookgroep of bezoek de website.


Wetenschap voor iedereen

Avondonderwijs wijsbegeerte

Zoek je nog een zinvolle vrijetijdsbesteding? Dankzij het bachelorprogramma wijsbegeerte in avondonderwijs (102 studiepunten) kan je na de werkuren filosoferen in een universitaire context.

Permanente vorming

Andere studietrajecten, lezingen en onderwijscentra vind je op de pagina 'permanente vorming'.