Na 43 nummers kwam er helaas een einde aan het mooie verhaal van het Magazine Universiteit Antwerpen. Maar niet getreurd: de universiteit maakt werk van een nieuw initiatief, waarmee we iedereen willen blijven informeren over het reilen en zeilen binnen UAntwerpen. Boeiende alumniverhalen, nieuws over ons baanbrekend wetenschappelijk onderzoek: in de lente van 2023 schotelen we u de vertrouwde inhoud weer voor, in een nieuw jasje. De nummers van het Magazine Universiteit Antwerpen kunt u blijven lezen via deze pagina.

Duurzaamheid

Het Magazine Universiteit Antwerpen wordt gedrukt op 100% gerecycleerd papier. Het wordt chloorvrij gebleekt, en bedrukt met inkten op basis van plantaardige oliën, die solventvrij zijn. Het papier draagt bovendien het FSC-label wat betekent dat het vervaardigd is van hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, én het draagt het Europees Ecolabel. 

We gingen zelfs nog een stap verder: het magazine wordt volledig klimaatneutraal gedrukt, wat betekent dat de CO2-uitstoot van het drukwerk volledig wordt geneutraliseerd door de aankoop van groene emissierechten waardoor we investeren in groene projecten. Er wordt geen folieverpakking gebruikt voor de verzending. De adressering gebeurt rechtstreeks op het magazine zelf.