Het driemaandelijks Magazine Universiteit Antwerpen geeft een 360° beeld van onze universiteit, met artikels over onze onderwijsopdracht, het wetenschappelijk onderzoek, het leven op onze campussen, de verhalen van onze oud-studenten... een mooi overzicht dus van het reilen en zeilen binnen en buiten onze universiteit. Het blad wordt gratis verstuurd naar alle personeelsleden, emeriti en gepensioneerden, alumni en externe relaties van onze universiteit. De oplage bedraagt 62 000 exemplaren.

Duurzaamheid

Het Magazine Universiteit Antwerpen wordt gedrukt op 100% gerecycleerd papier. Het wordt chloorvrij gebleekt, en bedrukt met inkten op basis van plantaardige oliën, die solventvrij zijn. Het papier draagt bovendien het FSC-label wat betekent dat het vervaardigd is van hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, én het draagt het Europees Ecolabel. 

We gingen zelfs nog een stap verder: het magazine wordt volledig klimaatneutraal gedrukt, wat betekent dat de CO2-uitstoot van het drukwerk volledig wordt geneutraliseerd door de aankoop van groene emissierechten waardoor we investeren in groene projecten. Er wordt geen folieverpakking gebruikt voor de verzending. De adressering gebeurt rechtstreeks op het magazine zelf.