In samenwerking met leerkrachtenteams in een tiental middelbare scholen ging KlimaatLINK aan de slag om vier verschillende lespakketten rond klimaatverandering te ontwikkelen.

KlimaatLINK lespakketten - ervaring van scholen

Een videofragment over de ervaringen van scholen met de uitrol van lespakketten van KlimaatLINK.

KlimaatLINK lancering lespakketten - voorstelling lespakketten

Op 25 oktober 2022 werden de lespakketten officieel voorgesteld voor breed publiek. In deze video overloopt Arne kort de vier lespakketten.

KlimaatLINK lancering lespakketten - volledige opname

Op 25 oktober 2022 werden de lespakketten officieel voorgesteld voor breed publiek. Dit is de volledige opname van het event.

Twee pakketten behandelen de basiswetenschap rond klimaatverandering enerzijds, en de mogelijke oplossing voor de klimaatproblematiek anderzijds. De andere twee pakketten gaan meer in de praktijk: met hands-on STEM-pakketten leren de leerlingen zelf een klein wetenschappelijk project op te zetten. Zo onderzoeken ze de impact van klimaatverandering op het knoppen van de bomen en bodemdroogte.

KlimaatLINK is gestart in augustus 2020. De eerste lespakketten werden in 2021-2022 uitgerold/uitgetest in de deelnemende scholen. Sinds 25 oktober 2022 zijn de lespakketten breed beschikbaar.​