Klimaatlink wil een permanente koppeling realiseren tussen klimaatonderwijs en klimaatwetenschap. In samenwerking met leerkrachtenteams in een tiental middelbare scholen gingen we aan de slag om vier verschillende lespakketten rond klimaatverandering te ontwikkelen. Klimaatlink is gestart in augustus 2020. De eerste lespakketten werden in 2021-2022 uitgerold/uitgetest in de deelnemende scholen.


Lancering lespakketten

Vanaf 25 oktober 2022 is het de bedoeling om de lespakketten breed beschikbaar te stellen. Dan organiseren we het evenement “Lancering lespakketten klimaatverandering secundair onderwijs – Klimaatlink: de brug tussen klimaatwetenschap en klimaatonderwijs”. Die dag lanceren we dus – met een plechtig evenement – de lespakketten waaraan we afgelopen twee jaar gewerkt hebben. In de zaal (stadscampus Universiteit Antwerpen – Grauwzusters) zijn leerkrachten, directieleden, … van over heel Vlaanderen welkom. Er zal ook een webverbinding voorzien worden.

De verkorte url van de uitnodiging voor het evenement: uacno.be/22WET007A

De QR-code voor deze uitnodiging:


Naast het maken van de lespakketten voeren we ook klimaatworkshops uit binnen organisaties van de Universiteit Antwerpen (bijvoorbeeld Studio Stem, Kinderuniversiteit ...) en in samenwerking met het WWF.

Bovendien volgen we zowel groot als klein klimaatnieuws online op, waardoor we de lespakketten en workshops kunnen kruiden met de meest recente relevante gebeurtenissen! Zo onderhouden we ook de blogberichten van De Klimaatupdate en Oplossingen voor de klimaatproblematiek op Scientists4Climate.


Klimaatlink wordt gefinancierd door UAntwerpen, EWI, stad Antwerpen en stad Sint-Niklaas.

Steun dit project!