Climate Action Project

Het Climate Action Project is een gratis, leerling-gecentreerd project van 6 weken, dat leerkrachten en leerlingen van 4 tot 21 jaar toelaat om samen te werken over duurzame onderwerpen. Tijdens het project onderzoeken leerlingen wereldwijd de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Daarbij hebben ze de kans om zelf in actie te schieten en oplossingen te zoeken. Leerkrachten gaan aan de slag met hun leerlingen op de momenten die ze zelf kiezen. Daarbij kies je zelf hoeveel tijd je aan dit project wil spenderen. 

Door het werk van je leerlingen in te sturen kunnen anderen ook van jullie leren. Dit is het hele concept: wereldwijd van elkaar leren. Dit platform helpt daarbij door berichten te vertalen naar de lokale taal. Op deze manier krijgen mensen inzichten dankzij jouw bevindingen en kunnen ze acties, lessen en oplossingen repliceren. Door je in te schrijven, krijg je ook toegang tot alle deelnemers uit 149 verschillende landen. Dit zijn leerkrachten met hetzelfde doel, die werken aan dezelfde missie. Climate Action stuurt je wekelijks richtlijnen. Daarnaast krijg je toegang tot verschillende bronnen, die in 15 talen gratis toegankelijk zijn.

Climate Action Project

Bekijk de video voor meer informatie!

EarthProject app

Je kan ook de EarthProject app downloaden om de impact van je acties rond plastiek en koolstofemissies beter te begrijpen. De app berekent jouw voetafdruk.