Biologie studeren doe je in Antwerpen

Biologie studeren aan de Universiteit Antwerpen is een prima keuze als je op zoek bent naar…

Onderwijs van toponderzoekers

Je krijgt les van onderzoekers met wereldfaam. Het Departement Biologie in Antwerpen specialiseert zich in onderzoek naar de effecten van global change, naar de verspreiding van infectieziekten door dieren en naar de evolutie en het gedrag van gewervelde dieren. 

In de bacheloropleiding krijg je een brede basis biologie, maar daarna kan je je in een van deze boeiende richtingen verdiepen. Al gauw sta je zij aan zij met topwetenschappers om de natuur 'hands-on’ te onderzoeken. 

Ontdek bijvoorbeeld hoe jouw toekomstige docenten ontdekten dat nijlpaarden cruciaal zijn om het Victoriameer te laten ademen, of hoe zij een totaal nieuwe soort bacteriën ontdekten die elektriciteit geleidt!

Internationale veldcursussen

Je krijgt de kans om buitenlandse ecosystemen te ontdekken: van Tanzania tot Zwitserland.

Bioruimte

Studenten biologie hebben de bioruimte ter beschikking voor vrije studie en groepswerk. Deze fantastische plek is uniek in Vlaanderen; hier komt je studie biologie nog meer tot leven.

Groene campus

Je bachelor en master biologie vinden plaats op Campus Drie Eiken. Slechts een boogscheut van Antwerpen, maar wel pal in het groen.

Nog niet helemaal overtuigd? Studenten biologie aan de UAntwerpen krijgen gratis toegang tot ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Ha!