Chemie studeren

Chemici zijn helden. Ze ontwikkelen de medicijnen van de toekomst, gaan op zoek naar nieuwe energiebronnen, maken de industrie groener, verbeteren computerchips en sporen drugsresten in drinkwater op. Kortom: chemici maken de wereld veiliger, gezonder, duurzamer en comfortabeler.

Wist je dat er bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën altijd wel chemici betrokken zijn? Krijg je daarvan goesting in chemie? Grijp je kans en word chemicus!Chemie en materialen

Nieuwe stoffen

Als je moleculen en hun eigenschappen diepgaand begrijpt, kan je zelf nieuwe stoffen en materialen maken of oplossingen zoeken voor allerlei problemen. Dat is wat jij als chemicus leert. Waar het dus vooral om gaat, is zowel begrijpen als toepassen.

Brede kennis

Chemie is bovendien een heel breed vakgebied dat nauw verweven is met andere wetenschappen zoals fysica, biologie en wiskunde. Deze vakken komen dan ook uitgebreid aan bod. Alleen zo kan je de ontwikkelingen binnen chemie in een bredere context zien.

Beide voeten in het werkveld

Onze opleiding staat niet op een eiland. Sterker nog: de link met de Antwerpse chemische industrie is voelbaar aanwezig met stages, bedrijfsbezoeken en zelfs docenten uit de bedrijfswereld. Logisch toch, in Antwerpen bevindt zich de tweede grootste (petro)chemische cluster ter wereld!

Word jij chemicus?

Vind je exacte wetenschappen boeiend? Ben je benieuwd hoe en waarom moleculen zich gedragen? Sta je te popelen om het labo in te duiken? Dan is de opleiding chemie iets voor jou! De carrièremogelijkheden zijn ontelbaar.