Overal aan de slag dankzij een diploma chemie

Wil je een boeiende carrière? Of zoek je een job met een mooi loon? Er is een grote nood aan chemici. Als master in de chemie heb je dan ook mooie carrièrekansen. Bedrijven, overheden en organisaties zijn voortdurend op zoek naar jong chemisch talent en het onderwijs staat te springen om leraren chemie.

De jobmogelijkheden van een master in de chemie zijn zo divers als de opleiding zelf. Met je chemische deskundigheid kan je immers in de meest uiteenlopende beroepen aan de slag. Dat geeft je het grote voordeel dat je een job kan kiezen die maximaal aansluit bij je eigen interesses en sterktes.

Wil je zoals Ramses het onderzoek in? Vele afgestudeerden blijven actief in het wetenschappelijk onderzoek. Maar ook de industrie smeekt om chemici zoals Jarian voor productie-, milieu-,  commerciële, adviserende en beleidsfuncties. Vele chemici, zoals Gert, komen ook terecht bij de overheid voor de controle van voedsel en drinkwater, onderzoek naar de kwaliteit van lucht, water en bodem, of forensisch onderzoek. Of je kan, net zoals Evi, je passie voor chemie doorgeven in het secundair of hoger onderwijs.


Ontdek nog meer getuigenissen in deze brochure

Ontvang ze via e-mail samen met de opleidingsbrochure