Jobmogelijkheden

Felbegeerd op de arbeidsmarkt

In een wereld vol technologische innovaties en wetenschappelijke vernieuwingen is de toekomst meer dan ooit aan de industrieel ingenieurs!

Er is nog steeds een tekort aan hoogopgeleide technische en technologische experts. Met het masterdiploma op zak zal je dus snel werk vinden.

In tal van sectoren

Als industrieel ingenieur chemie of biochemie vind je in Vlaanderen geen boeiendere stad dan Antwerpen. De haven is je speelterrein, met de op een na hoogste concentratie chemische industrie ter wereld, vol chemiereuzen en hoogtechnologische ondernemingen. Veel ingenieurs chemie en biochemie komen dan ook in de Antwerpse haven terecht.

Ook daarbuiten heb je keuze te over. Denk maar aan de petrochemie, geneesmiddelenindustrie, kunstoffenindustrie, farmacie, enzovoort. Je kan er als proces- of researchingenieur aan de slag gaan, maar evengoed in de verkoop terecht komen of als adviseur technische oplossingen aanreiken.

Daarnaast heb je – zeker als ingenieur biochemie – veel kans om in de sector van de levensmiddelentechnologie terecht te komen, zoals de zuivel-, de vlees- en de drankenindustrie. De milieusector biedt dan weer kansen in onder andere waterzuivering, afvalbeheer en bodemsanering.

Aan de universiteit kan je na je master doctoreren, waar je je verdiept in wetenschappelijk onderzoek binnen een van onze onderzoeksgroepen.

Lesgeven

Als je later wil lesgeven, volg je best na je studies nog een educatieve master.