Iets voor jou?

Passie voor chemie

Je vraagt je af hoe je een chemische fabriek ontwerpt, hoe een batterij werkt of je wil doorgronden hoe je bodem-, lucht- en waterverontreiniging kan detecteren en bestrijden. 

Interesse in wetenschappen en technologie

Je bent kritisch en onderzoekend ingesteld. Je staat als industrieel ingenieur chemie niet stil bij de fundamentele chemie, maar gebruikt wel die kennis om toe te passen door bijvoorbeeld een chemische installatie te bouwen of te verbeteren. In een wereld vol technologische innovaties en wetenschappelijke vernieuwingen sta jij centraal. Iedereen kijkt straks naar jou om met die nieuwe inzichten aan de slag te gaan. 

Nieuwsgierig

Je vraagt je af wat bacteriën in yoghurtdrankjes precies doen, hoe je kraantjeswater drinkbaar houdt, hoe je een brandstofcel kan verbeteren, hoe je bier brouwt of hoe je met micro-organismen plastic kan maken. ‘Waarom?’ en ‘hoe?’ zijn je favoriete vragen. Je wil weten hoe de natuur in elkaar zit en wat je er als mens mee kan doen.

Theorie in de praktijk brengen

Je bent kritisch en onderzoekend ingesteld. Je hebt een creatieve geest die wetenschappelijke principes begrijpt en problemen analytisch te lijf gaat. Maar je houdt het niet bij theorieën en principes. Je wil ze in de praktijk brengen en testen.

Voorkennis nodig?

Een wiskundeknobbel is een belangrijke troef.