Waarom studeren in Antwerpen?

Studeren in Antwerpen

Dat is studeren in het echte leven.

Vanaf dag één chemie

In deze opleiding ga je vanaf het eerste jaar aan de slag met chemie. Je volgt dus niet een jaar alleen algemene vakken. Dat is uniek in Vlaanderen. Dit is trouwens ook zo in de andere drie bacheloropleidingen in de industriële wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen:

Begeleiding

Je kan je studie optimaal inzetten, nog voor het academiejaar van start gaat, dankzij:

Tijdens het academiejaar kan je rekenen op hulp en ondersteuning in de vorm van:

  • de studietrajectbegeleider
  • het monitoraat wiskunde dat je helpt de leerstof wiskunde te verwerken, onder andere via SOM-sessies (= samen oefeningen maken)
  • oefenbundels met oplossingen
  • tussentijdse toetsen
  • feedbacksessies na de examens

Goed contact met docenten

De afstand tussen docenten en studenten is klein. Je docenten zijn dus gemakkelijk aanspreekbaar als je vragen of problemen hebt. Bovendien is de opleiding eerder kleinschalig. Practica en oefeningen volg je in kleine groepen.

Minor

Bij de start van de opleiding kies je een minor: een verbredend vakkenpakket dat je, binnen je opleiding tot ingenieur, aanvullende kennis en vaardigheden aanreikt. Je zet de minor die je kiest doorheen de drie delen van het bachelortraject voort ter waarde van van 6 studiepunten per academiejaar. The Company kan je ook verderzetten in het masterjaar.

In elk van de minoren komt bedrijfskunde aan bod om ervoor te zorgen dat je niet enkel een goede industrieel ingenieur wordt, maar ook thuis bent in entrepreneurship.

Ontdek onze verschillende minoren.

Studenten staan mee aan het roer

Studenten sturen mee het beleid van de faculteit. Ze zetelen in advies- en bestuursraden en nemen deel aan het kwaliteitszorgsysteem dat de docenten jaarlijks evalueert.

Proefles:

Is biodegradatie van plastic door wormen duurzaam?