Jobmogelijkheden

Werkzekerheid

Er is momenteel een groot tekort aan technologische hooggeschoolden. Met een masterdiploma op zak ben je in staat een succesvolle loopbaan als ingenieur elektronica-ICT uit te bouwen in een steeds evoluerende werkomgeving.

Je bent uitermate geschikt voor een mooie functie in de telecommunicatiesector en de wereld van computers en automatisering. Jij kan een pionier zijn in de nieuwste technologieën zoals slimme steden of autonoom rijden. Meer geïnteresseerd in mobiele communicatie, de internet- of multimediawereld? Ook dan is je diploma een grote troef.

In nagenoeg alle domeinen van de techniek heb je elektronica en ICT broodnodig. Waar computers worden toegepast en met elkaar verbonden, waar de telecommunicatie hoogtij viert, waar multimedia het hoogste woord voert, waar er elektronische apparatuur moet worden ontwikkeld en hersteld, daar word jij verwacht.

Je toekomst

Omdat ICT’er een knelpuntberoep is, ben je met jouw diploma elektronica-ICT op zak erg gewild op de arbeidsmarkt. Je kan aan de slag als elektronicus die autonoom of in dienstverband aan elektronische apparaten, systemen en installaties sleutelt. Je komt terecht:

  • in technisch-commerciële functies, als programmeur of ontwerper
  • in een technische dienst-na-verkoop als servicetechnicus voor multimedia-apparatuur of industriële elektronische systemen
  • bij een dienst productieondersteuning als verantwoordelijke voor de controle en afregeling van elektronische eindproducten
  • in een telecommunicatiebedrijf voor vaste en mobiele communicatie
  • op een ontwerpafdeling als assistent-ontwikkelaar en voor het uitvoeren van testen
  • bij autofabrikanten in test- en ontwikkelingscentra
  • in expertisebureaus
  • of je start gewoon je eigen zaak op

Doctoreren

Je kan ook onderzoek voeren aan de universiteit. Een carrière aan de universiteit begin je met een doctoraatsopleiding.

Lesgeven

Als je later wilt lesgeven, volg je best na je studies nog een educatieve master.