Getuigenissen van alumni

Waar werken jouw voorgangers?

Als je afstudeert met een diploma maritiem en logistiek management word je alumnus of alumna van Universiteit Antwerpen. Op deze pagina vertellen enkele afgestudeerden over hun professionele carrière.

Kasper De Bock is projectleider logistiek bij Atlas Copco

Kasper De Bock koos na zijn studie TEW voor de master maritiem en logistiek management. Nu is hij globale projectleider logistiek bij Atlas Copco.

Kasper: "Het is de verantwoordelijkheid van onze afdelingen om compressoren en wisselstukken wereldwijd te verschepen. Met mijn collega's zoek ik naar efficiënte transportoplossingen en onderhandel ik over prijzen. Ik heb net een project in Indonesië afgerond en momenteel werk ik samen met Russische collega's. Een paar weken per jaar zit ik ook effectief in deze landen, wat de job leuk en uitdagend maakt."

Zijn studiekeuze heeft hem goed voorbereid op zijn job. Kasper: "De master maritiem en logistiek management gaf mij een brede basis in verschillende aspecten van de logistieke keten. Veel van wat ik toen geleerd heb, komt nog dagelijks aan bod in mijn job. Bovendien kan ik dankzij die brede basis een goed inzicht in logistiek en kan ik daardoor de gevolgen van een beslissing beter inschatten."

"Binnen de opleiding maritiem en logistiek management is de link met de haven van Antwerpen bovendien nooit veraf, wat alles tastbaar maakt. Een echte aanrader!", besluit Kasper.