Werken en studeren combineren als werkstudent

Ga je werken en studeren combineren? Je kan het schakelprogramma, voorbereidingsprogramma en de master maritiem en logistiek management volgen via een flexibel traject voor werkstudenten.

Het Centrum voor Werken en Studeren staat voor je klaar met advies, workshops, een boekenservice, een onthaalavond enzovoort.

Schakelprogramma maritiem en logistiek management

Bekijk het studieprogramma van het schakelprogramma. Per opleidingsonderdeel vind je informatie over de faciliteiten voor werkstudenten, in het tabblad ‘werkvormen, planning van onderwijs- en leeractiviteiten’.

 • Van verschillende opleidingsonderdelen zijn video-opnames van de lessen beschikbaar.
 • Voor werkcolleges kan je als werkstudent je groepsindeling vrij kiezen. Eén groep wordt meestal na 16 uur ingepland en anders zijn er uitgewerkte voorbeeldoefeningen of opnames beschikbaar. Voor sommige werkcolleges kan op vraag een online vragensessie worden ingericht na de kantooruren. Studenten kunnen oefeningen maken en afgeven aan de docent ter verbetering. 
 • Voor elk opleidingsonderdeel kan je bijkomende onderwijs- en examenfaciliteiten aanvragen.

Bekijk ook het voorbeeldrooster van het schakelprogramma.

Ten slotte is er een deeltijds modeltraject uitgetekend voor wie het schakelprogramma van 57 studiepunten over twee academiejaren wil spreiden.

Voorbereidingsprogramma maritiem en logistiek management

Bekijk het studieprogramma van het voorbereidingsprogramma. Per opleidingsonderdeel vind je informatie over de faciliteiten voor werkstudenten, in het tabblad ‘werkvormen, planning van onderwijs- en leeractiviteiten’.

 • Voor 'Inleiding tot de bedrijfskunde', de hoorcolleges van 'Kwantitatieve onderzoeksmethoden' en voor 'Logistiek en transport' zijn video-opnames van de lessen beschikbaar.
 • Voor de werkcolleges van 'Kwantitatieve onderzoeksmethoden' zijn er uitgewerkte voorbeeldoefeningen beschikbaar en kan op vraag een online vragensessie worden ingericht na de kantooruren. Studenten kunnen steeds oefeningen maken en afgeven aan de docent ter verbetering.
 • Inleiding tot de economie kan je volgen via een blended leertraject (begeleide zelfstudie met beperkte contacturen, eventueel na 16 uur).
 • Voor elk opleidingsonderdeel kan je bijkomende onderwijs- en examenfaciliteiten aanvragen.

Bekijk ook het voorbeeldrooster van het voorbereidingsprogramma.

Master maritiem en logistiek management

Bekijk het studieprogramma van de masteropleiding. Per opleidingsonderdeel vind je informatie over de faciliteiten voor werkstudenten, in het tabblad ‘werkvormen, planning van onderwijs- en leeractiviteiten’.

 • Van verschillende opleidingsonderdelen zijn video-opnames van de lessen beschikbaar.
 • Voor sommige groepswerken kan je een individuele vervangopdracht maken.
 • Voor het opleidingsonderdeel 'Maritime business game' is zelfstudie niet mogelijk. Je wordt verwacht in de lessen aanwezig te zijn. De lessen worden geconcentreerd op een aantal dagen, die aan het begin van het semester worden gecommuniceerd.
 • Voor elk opleidingsonderdeel kan je bijkomende onderwijs- en examenfaciliteiten aanvragen.

Bekijk ook het voorbeeldrooster van de masteropleiding.

Tenslotte is er een deeltijds modeltraject uitgetekend voor wie het studieprogramma van 60 studiepunten over twee academiejaren wil spreiden.