Waarom maritiem en logistiek management studeren aan UAntwerpen?

Maak kennis met onze 5 belangrijkste troeven

Enige Nederlandstalige masteropleiding in het domein van transport en logistiek in Vlaanderen

De master in maritiem en logistiek management aan de Universiteit Antwerpen is de enige Nederlandstalige opleiding over het maritiem, transport en logistiek gebeuren op masterniveau in Vlaanderen.

[TOP]


Lees de brochure

Studeren in Antwerpen

Dat is studeren in het echte leven.

Antwerpen als maritieme wereldstad

Antwerpen is een bruisende stad met een knooppunt van transportwegen en -modi. De stad heeft een belangrijke rol in de maritieme, transport en logistieke wereld. Uit contacten met het bedrijfsleven blijkt dan ook de nood aan hogeropgeleiden in dit domein.

Financial Times zette Antwerpen in de top 10 van sterkste economische groeisteden wereldwijd. De wereld dankzij de haven (waarin 900 bedrijven gevestigd zijn), vijf nabijgelegen luchthavens in een straal van 90 kilometer, een sterk spoor- en centraal gelegen wegennet en een snel uitgebreide digitale infrastructuur is Antwerpen uitstekend geconnecteerd.

[TOP]

Praktijkgericht

Binnen de colleges worden geregeld gastsprekers uit de sector ingeschakeld en bij de opdrachten voor seminaries en in de masterproef wordt contact met de sector in brede zin aangemoedigd. Er vindt een beroepencarrousel plaats, alsook verschillende excursies naar bedrijven uit de sector. Je kan praktijkervaring opdoen in binnen- en buitenland.

[TOP]

Ga mee op summer school

Ga mee op excursie naar Parijs

Internationaal kwaliteitslabel

De managementopleidingen aan de Universiteit Antwerpen zijn geaccrediteerd bij AACSB en bij EFMD. Deze organisaties kennen kwaliteitslabels toe aan managementopleidingen die voldoen aan strenge criteria. Dankzij deze combinatie van AACSB, EFMD-programme en EQUIS accreditaties, behoren we tot de top 1% van business schools wereldwijd. Dit bewijst het groot internationaal perspectief en de hoge kwaliteit van deze opleiding.

Ook de partneruniversiteiten waarnaar je op Erasmusuitwisseling kan, garanderen je inspirerende lessen door internationale professoren.

[TOP]

Ruime keuzemogelijkheden

De opleiding biedt de mogelijkheid om een studieprogramma samen te stellen volgens de interesse van de student. De focus kan hierbij op economische, alsook op juridische opleidingsonderdelen liggen.

[TOP]