Waarom maritiem en logistiek management studeren aan UAntwerpen?

Maak kennis met onze 5 belangrijkste troeven

Enige Nederlandstalige masteropleiding in het domein van transport en logistiek in Vlaanderen

De master in maritiem en logistiek management aan de Universiteit Antwerpen is de enige Nederlandstalige opleiding over het maritiem, transport en logistiek gebeuren op masterniveau in Vlaanderen.

[TOP]


Lees de brochure

Studeren in Antwerpen

Dat is studeren in het echte leven.

Antwerpen als maritieme wereldstad

Antwerpen is een bruisende stad met een knooppunt van transportwegen en -modi. De stad heeft een belangrijke rol in de maritieme, transport en logistieke wereld. Uit contacten met het bedrijfsleven blijkt dan ook de nood aan hogeropgeleiden in dit domein.

Financial Times nam de businessopleidingen van de Universiteit Antwerpen ook op in haar Financial Times European Business school ranking. Hierbij noemden ze Antwerpen een innovatieve businessstad.

[TOP]

Praktijkgericht

Binnen de colleges worden geregeld gastsprekers uit de sector ingeschakeld en bij de opdrachten voor seminaries en in de masterproef wordt contact met de sector in brede zin aangemoedigd. Er vindt een beroepencarrousel plaats, alsook verschillende excursies naar bedrijven uit de sector. Je kan praktijk opdoen in binnen- en buitenland.

[TOP]

Ga mee op summer school

Ga mee op excursie naar Parijs

Internationaal kwaliteitslabel

Je volgt onderwijs van de hoogste kwaliteit. Deze opleiding kreeg ten slotte een internationaal kwaliteitslabel van AACSB en behoort daarmee tot de beste en belangrijkste in de wereld.

[TOP]

Ruime keuzemogelijkheden

De opleiding biedt de mogelijkheid om een studieprogramma samen te stellen volgens de interesse van de student. De focus kan hierbij op economische, alsook op juridische opleidingsonderdelen liggen.

[TOP]